Реклама / Ads
5| 5505 |02.06.2011 НОВИНИ

Отсвириха зам.министър на Тотю Младенов

.
Тотю Младенов
Зам.-министърът на труда и социалната политика Красимир Попов е освободен от своя пост, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.
 

Освобождаването е станало по предложение на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов,  след като е било съгласувано с премиера Бойко Борисов, пише БЛИЦ.

В стола на Попов седна досегашният съветник по социалната политика в кабинета на премиера юристката Деяна Костадинова.

Задачата на Красимир Попов като заместник на Тотю Младенов бе да организира и координира дейността на МТСП в сферата на: европейските програми и проекти, Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”, международната дейност на МТСП и политиката на пазара на труда.

Като мотиви за рокадата беше посочена необходимостта от по-добро усвояване на европейските пари в социалния сектор, както и по-добър контрол над бюрата по труда. Но най-вероятната причина за освобождаването на Попов е голямото разминаване в данните за безработицата между Агенцията по заетостта, която е в неговия ресор и националната статистика.

Припомняме, над два пункта по-ниска безработица отчете агенцията сравнено с данните на НСИ.

Тотю Младенов каза, че през последните два месеца по оперативната програма има случаи на забавяне на плащане към бенефициентите по мерките „Развитие" и „Аз мога", което според него не бива да се повтаря

От Костадинова Младенов очаква по-добра работа, по-добро усвояване на европарите и по-строг контрол върху Агенцията по заетостта.

Юристката Деяна Костадинова беше един от съветниците на премиера Бойко Борисов, като отговаряше за социалната политика и юридическите въпроси. Преди това е работила в Държавната агенция за закрила на детето още от създаването й през 2001г. Костадинова е оглавявала дирекцията по правата на детето, автор е на няколко закона за децата и семейството.

Красимир Попов поясни, че е разбрал за решението за рокадата тази сутрин и го определи като политическо. Той коментира, че изпълнението на оперативната програма върви добре, както по договори, усвоявания и разплащания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6016 |31.05.2011 Младенов и Лавров ще бистрят енергийните проблеми в Москва . 4| 5121 |13.05.2011 БСП плаши Младенов заради дипломати-ченгета . 22| 6076 |30.04.2011 Т. Младенов: Трябва да спрем да се лъжем взаимно . 21| 5070 |21.04.2011 Масларова към Младенов: Бедните не са му ясни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads