Реклама / Ads
13| 6823 |29.03.2009 НОВИНИ

Отвлякоха бизнесмена Киров

.
Киро Киров Източник: интернет
До среднощ още не бил поискан откуп. К. Киров нямал охрана и не бил заплашван
 

 

Бизнесменът Киро Киров (70 г.), вносител на строителна техника, машини и инструменти, сред които и Bosch, е изчезнал безследно, пише Дневен Труд.

Антимафиоти предполагат, че става въпрос за отвличане. До вчера никой не се е свързал със семейството му, за да иска откуп. Близките му се обадили в полицията вчера по обед, тъй като от предишната вечер не могли да се свържат с него. В събота те се качили и до дома му в Банкя, където също нямало следи от бизнесмена.

 

Вчера по обед синът на Киров се качил в Банкя, където живеел 70-годишният му баща. Там Иван Киров заварил гаража отворен. Джипът на бизнесмена "Порше" бил отключен и с открехната врата. Двата мобилни телефона на шефа на "Киров" били изключени. За последно близките му го чули към 21 ч в петък. От МВР са изпратили писмо до съда, за да им се разреши да проследят последните разговори от GSM-те на Киров.

 

"В събота телефоните му даваха, че или са изключени, или нямат обхват. Първоначално помислихме, че е някъде на излет. Но се разтревожихме. Не могат да искат пари от нас, защото фирмата в момента оцелява. Не знам и някой да му има зъб", каза вчера Мария Кирова, съпруга на изчезналия.

Със случая са се заели антимафиоти. По неофициална информация към 21 ч в петък край къщата на Киров бил забелязан джип "БМВ X5", който потеглил с мръсна газ. От МВР умоляват всички, които имат информация за Киров, да се обадят на телефон 166 или на 982-83-63.

 

"Киров" АД е основана от инж. Киро Киров през 1990 г. В началото се занимава с внос и продажба на професионални машини и инструменти и е изключителен представител за България на Bosch. Следва откриване на много офиси и магазини в страната до 2002 г., когато фирмата прераства в холдинг. Днес той включва "Акрида" ООД за интериорни врати и мебели, "Алфатекс" за платове и дрехи, "Киров Компресори", "Киров транс", "Киров Строителна и минна техника", както и палата № 5 на територията на Пловдивския панаир. За 2007 г. "Киров холдинг" има приходи от 204 млн. лв., печалба от 5,8 млн. лв. и дългове за 20,8 млн. лв. към различни търговски дружества и банки. В последните години дружеството инвестира в търговски комплекси, сервизи, шоуруми и покупка на терени. (Дневен Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6467 |28.03.2009 ГЕРБ спечели Брест срещу всички . 26| 5359 |28.03.2009 Станишев качва всички ни на ски . 28| 5807 |28.03.2009 Стоян Ганев ще търси хора за участие в изборите . 4| 10123 |28.03.2009 Антимафиоти задържаха лихвари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads