Реклама / Ads
6| 5480 |31.03.2009 НОВИНИ

Отвличанията били дело на едни и същи престъпници

.
Въвеждането на бързото производство довело до извършване на бързи отвличания.
По случая с отвличането на бизнесмена Киро Киров се констатирало пасивно съдействие от страна на МВР, обяви депутатът Минчо Спасов.
 

 

Престъпният състав, който извършва отвличанията у нас, общо взето е един и същ, което показва, че в страната има организирана престъпна група, обяви по БНТ председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Минчо Спасов. По случая с отвличането на бизнесмена Киро Киров се констатирало пасивно съдействие от страна на МВР, добави той и констатира ниска ефективност в работата на МВР, слаба дисциплина и изтичане на информация. Освен законодателни мерки се налагат още организационни и дисциплинарни, каза Спасов и изрази учудването си от факта, че полицаите, разпитвани около смъртта на Пламен Куцаров, са били преместени на друга работа.

 

Промяната трябвало да почне от обучението в Симеоново, което не е актуализирано от 60-те, смята Спасов. В разговор с вътрешния министър Михаил Миков той отправил предложение да се направи съвместен план за действие за подпомагане на МВР, вместо временно да се кърпи положението с еднократно финансиране на МВР.

По случаят с отвличането на бизнесмена Киро Киров частният детектив Димитър Куцаров прогнозира, че то ще приключи с разплащане. И той видя причината за отвличанията у нас в проблемите при организацията на МВР. През последните години броят им се увеличавал, затова била необходима законодателна промяна. Въвеждането на бързото производство довело до извършване на бързи отвличания. Групировките черпели информация от МВР, като схемата била следната: обикновено, когато предстоял удар към някой бизнесмен, подложен от МВР на наблюдение, част от информацията се предавала на определената групировка. Димитър Куцаров посъветва големите бизнесмени да си подсигуряват професионални бодигардове, но ги разочарова, че истинските професионалисти в това отношение у нас не били твърде много.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5754 |31.03.2009 Прокуратурата е последната крепост на държавата . 6| 5816 |31.03.2009 И днес стрелба и жертви в САЩ . 5| 18339 |30.03.2009 МВР не отглежда прасета . 1| 6971 |30.03.2009 ДКЕВР утвърди намалението в цената на природния газ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads