Реклама / Ads
2| 5420 |05.01.2011 НОВИНИ

Отвличат свидетел срещу Килърите

.
Трима маскирани мъже с джип опитаха да отвлекат ключов свидетел в аферата "Килърите", но той съумя да им се изплъзне в последния момент и да се скрие в полицията.
 

Инцидентът е станал вечерта в понеделник, но не бе огласен вчера от МВР, пише 24 часа. Жертва на нападението е Боян Джамалов, научи "24 часа". Той е вторият свидетел на прокуратурата, който подробно разказва как в Пловдив лично босът на Килърите Петър Стоянов-Сумиста е взел на ръка 60 хиляди лева като втори транш за организацията по убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и търновския адвокат Петър Лупов.

Боян Джамалов е нападнат до дома му в Долна Диканя около 18 часа в първия работен ден от годината. Свидетелят срещу бандата убийци е влязъл дори във физически контакт с маскираните, но е успял да им се изплъзне точно преди да го вкарат в джипа. Джамалов веднага потърсил убежище в близкото полицейско управление. Там е подал жалба за нападението и местните полицаи уведомили светкавично прокурорката в Шумен и антимафиотите в София, които разследват аферата.

Източник от МВР съобщи лаконично вчера, че са взети всички марки за охраната на ключовия свидетел. Във вътрешното министерство смятат, че със сигурност целта на отвличането не е била по-късно да се вземе откуп за живота на Боян Джамалов, а той да бъде притискат с всевъзможни средства, включително и физическо насилие, да оттегли показанията си срещу хората на Пешо Сумиста. Шефът на федерацията по сумо силно се надявал, че в съда свидетелите срещу него ще се притеснят и ще се отрекат от всичко, казано на разследващите.

Самият Джамалов е многократно регистриран за рекет, побоища, хулиганство. Близък е на известния бандит Янко Ваташки-Лудия. Запознати твърдят, че натискът върху разследващите и съдебната система по случая "Килърите" продължава с пълна тяга след многобройните припадъци в съда на Петър Стоянов. На 11 януари Софийският апелативен съд предстои да се произнесе дали да бъдат освободени от ареста някои от обвиняемите по случая, включително и бизнесменът Георги Вълев. Според разследващите той е тясно свързан със Сумиста и с поръчковите разстрели, извършени от бандата. Подозират, че има пръст и в покушението срещу банкера Емил Кюлев. Според неофициална информация в момента се търсят всевъзможни варианти за натиск, включително и върху магистрати от Софийския апелативен съд, за да бъдат пуснати на свобода поне част от арестуваните в аферата "Килърите". (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5534 |22.12.2010 Над 700 000 протестират срещу монополистите . 2| 6319 |22.12.2010 Пропуски на обвинението блокира делото срещу "Наглите" . 31| 5639 |21.12.2010 Ек. Бончева: Щатните от ДС са работели срещу държавата си . 4| 4790 |20.12.2010 Заболяване отложи делото срещу Очите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads