Реклама / Ads
45| 5960 |21.09.2013 НОВИНИ

Овчаров лош пророк: Цената на тока със сигурност ще поскъпва

.
Румен Овчаров
Проведената акция по АЕЦ „Белене" Овчаров оценявал противоречиво. Протестите се изчерпали идейно и духовно, според него. Той посочи и най-голямото престъпление за последните 20 години в България.
 
Цената на тока със сигурност ще поскъпва, заяви по НТВ бившият енергиен министър в правителството на тройната коалиция Румен Овчаров. Тъй като непрекъснато се говори, че либерализацията ще спаси въпроса, аз имам мнение, че либерализацията и изкуствените опити за въвеждане на конкуренция в сфери на естествените монополи води до точно обратния ефект, смята Овчаров.


За думите на министър Драгомир Стойнев, че ще има ново понижаване на цената на тока, Овчаров заяви, че много ще се радва да го види и не иска да бъде лош пророк.


Особено през 2012 г., когато ГЕРБ твърдяха, че нямаме нужда от нови мощности и че от „Белене" няма нужда вместо да пуснем първия блок в „Белене", тази година те въведоха 1300-1400 мегавата възобновяеми енергийни източници, главно 1000 мегавата от тях - фотоволтаици. Между другото, по плана на същото правителство до 2020 г. трябва да имаме 300 мегавата, а ние вече имаме 1000. Това е причината, която доведе до рязкото покачване на цената на електроенергията, каза още Овчаров. Цената на тези високи фотоволтаици продължава да се плаща и в момента, а дефицитът, натрупан миналата година, се трупа и в момента.

 

Проведената акция по АЕЦ „Белене" Румен Овчаров оценявал противоречиво:

От една страна съм доволен. Дано органите на реда наистина погледнат какво се случи с проекта „Белене", защото от 2009-а до 2012-а се харчеха едни пари по този проект, а в същото време той се разрушаваше. Това е най-голямото престъпление за последните 20 години в България. Не става дума за източване на пари, това е най-големият и най-икономически ефективният проект, който позволихме да бъде омаскарен, коментира той.
 

По темата за протестите срещу правителството той заяви, че те са се изчерпали духовно. Не ме дразни нито липсата на отговор, нито самият въпрос кой назначи Делян Пеевски. Опитът да се направи този въпрос в екзистенциален за българското общество в този момент показва, че протестът се изчерпва духовно и идейно, след като Бойко Борисов и реформаторското мнозинство направиха всичко възможно, за да го изчерпат физически, заключи Овчаров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8786 |22.08.2013 Огнен ад на сцената на Драматичен театър Пловдив . 13| 5038 |19.07.2013 ДКЕВР: Цената на тока намалява с около 5% от 1 август . 28| 5530 |01.07.2013 Новият шеф на АЕЦ: Овчаров ми е приятел, но назначението ми няма връзка с него . 33| 5965 |21.06.2013 От цената за пренос отпадат добавките за зелена и кафява енергия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads