Реклама / Ads
49| 8595 |01.02.2013 НОВИНИ

На Р. Овчаров и К. Нинова не им пукало от Яне Янев

.
Румен Овчаров и Корнелия Нинова са в добро настроение
Не се притеснявам от атаките на хора като Яне Янев. Това заяви бившият енергиен министър Румен Овчаров в кабинета на тройната коалиция. Не се притеснявала и неговата заместничка Корнелия Нинова. Тя дори заяви, че ще съди лидерът на РЗС за изнесената информация, защото била лъжа.
 
Овчаров и Нинова, които бяха посочени от Яне Янев, че са оказвали натиск на следствието не са поканени на заседанието на комисията в понеделник, когато разсекретените документи ще бъдат показани.

„Не ме притеснява случаят, който разследва г-н Яне Янев. Притежавам документ , в който пише невинна”, обясни Корнелия Нинова Тя допълни, че той изпълнява политическа поръчка. „Той не ми е интересен и ще отговаря за думите си в съда, където съм дала документи и ще го съдя”.

Румен Овчаров, коментира лаконично разкритията на Янев с цитат от хумориста Зосченко.”На Яне Янев няма да коментирам нещата. Още преди половин година съм казал, че когато те лаят помиари не е нужно да заставаш на четири крака”. Той заяви, че не е канен в комисията и няма желание да отиде, „защото тъжната новина е, че там мои думи няма”.

И друг, засегнат от твърденията на Янев, отказа коментар. Бившият директор на националното следствие Ангел Александров обаче обеща да отговори на всички въпроси след като види документите на Янев.

Реакциите бяха провокирани от Яне Янев, лидер на РЗС и шеф на парламентарната комисия за разследване на корупция по високите етажи на властта. Той заяви пред bTV, че ще извади секретни документи, показващи как политици от предходното правителство умишлено са потъпквали следствени действия и са упражнявали натиск върху работата на прокуратурата във връзка със системни преводи на суми в особено големи размери, придобити от престъпна дейност в енергийната сфера.

Две от тези лица са били бившият министър Румен Овчаров и заместничката му Корнелия Нинова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 6418 |11.01.2013 Яне Янев: Р. Овчаров е източил 350 млн. лв. от АЕЦ "Козлодуй" . 118| 6000 |06.01.2013 Румен Овчаров: След 15 г. токът от АЕЦ "Козлодуй" няма да ни стига . 19| 5969 |26.10.2012 Нинова: Бюджет 2013 е асоциален; Главчев: Най-добрият е! . 31| 5697 |21.10.2012 К. Нинова: На Яне Янев му дърпат конците от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads