Реклама / Ads
44| 6107 |08.03.2014 НОВИНИ

Р. Овчаров не подкрепил изключването на Първанов и другите

.
Румен Овчаров
"България без цензура" не е творение на БСП или поне не е директно творение. От резултата му обаче ще зависи дали скоро ще има избори, смята Овчаров. Другата предпоставка е добър резултат на сега управляващата коалиция, което е почти сигурно.
 

Сценарият с изключването в исторически план не е нов, заяви по НТВ Румен Овчаров, представляващ понастоящем държавата в Лукойл. Водещата Люба Кулезич на свой ред направи връзка с темата за отцеубийството и даде пример с Иван Грозни, който убива сина си.

Аз вчера не подкрепих това решение, разкри Овчаров. И добави, че не подкрепял политическия канибализъм. Не мисля, че изключването дава сила на която и да било партия. Партии, които са отлюспвали и делили, не са станали по-силни. Изборът на Първанов, Петков и на останалите беше ясен, друг е въпросът дали БСП трябваше по този начин да се разправя с тях, добави той. Пленумът трябваше да даде знак, че БСП показва здравина, твърдост, сила, но на мен това не ми харесва, категоричен беше Овчаров.

Той не вярвал на проучванията, че АБВ ще вземе 7%, но призна, че резултатът им ще бъде значителен, в рамките на 100-тина хиляди. Това нямало да е достатъчно за евродепутат обаче.

"България без цензура" не е творение на БСП или поне не е директно творение. От резултата му обаче ще зависи дали скоро ще има избори. 

Не мисля, че вече сме стигнали дотам, че за различни мнения да режат глави. Засега още не се е родил този, който да ме праща някъде, без аз да желая, отговори Овчаров на въпроса дали може да бъде пратен към АБВ, ако изключат и него. Няма да се откажа от 3 неща - жена ми, партията ми, отбора ми (ЦСКА), поясни Овчаров.

Никога не съм се водил човек на Първанов, каза още той. Нито той, нито Станишев са ми били лични приятели, поясни Овчаров. Със Станишев много си говорел, вкл. и за българо-руските отношения, когато бил министър.

По повод положението в Украйна Овчаров каза, че заплахите за доставки на ядрено гориво и за доставките на петрол за Нефтохим били нереални. Ние имаме ядрено гориво поне за две презарядки, а петрол не доставяме от Украйна, обясни той. Въпросът с газовите доставки обаче не е успокояващ. Ако приемем, че Топлофикациите престанат да работят, бихме могли да издържим месец, месец и половина, но задълбочаваща се криза ще ни създаде големи проблеми, предвиди той.

Овчаров припомни думите на Кисинджър, че сатанизацията на Путин и Русия не било политика, а липсата на такава. В това, което се случва в Украйна победа с явно превъзходство не може да има, въпреки желанието на всяка една от страните, а истината е в равния завършек на схватката, каза Овчаров. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5807 |05.03.2014 Икономистът Овчаров увери, че няма риск от газова криза . 8| 5739 |27.02.2014 Проф. Овчаров: В Кърджали става въпрос за пари . 56| 7163 |31.01.2014 Р. Овчаров: Положението в БСП е зле . 54| 6722 |26.01.2014 Р. Овчаров: Надценил съм Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads