Реклама / Ads
37| 5486 |03.06.2011 НОВИНИ

Овчаров припозна в премиера цветарка с ножица

.
Р. Овчаров
Борисов обикалял държавата и режел ленти на обекти, към чието изграждане нямал никакво отношение; кой ще носи отговорността за случващото се с Булгартабак, поискаха да знаят социалистите.
 

Премиерът излъга българския парламент и гражданите, че той персонално и МС нямат отношение към сделката за приватизация на Булгартабак, съобщи Корнелия Нинова от БСП на брифинг в НС. Според документ премиерът еднолично взимал решенията за тази сделка и притискал консултанта да промени параметрите на сделката, неясно по какви причини и по какви критерии. Целта на сделката не била тя да е прозрачна, да спечели държавата или да се развива дружеството, каза Нинова. Тя осведоми, че консултантът е независим и държавата му плаща 2 млн.лв., за съвети и консултации. Позицията  била, че сделката е вредна и за държавата, и за предприятието, но от документа ставало ясно, че всички консултантски предложения се отхвърлят, а сделката се договаря зад гърба на всички страни, при това еднолично от премиера в кабинета му.

Икономическият министър Тр. Трайков смятал, че критериите не са добри, осведоми Нинова. Двата синдиката в Булгартабак също били на мнение, че сделката вреди на държавата и на предприятието. Тя попита за кого при това положение е полезна въпросната сделка и дали има връзка определянето на купувача с разговорите, водени в кабинета на Борисов.

Румен Овчаров на свой ред отправи въпрос кой ще носи отговорността за случващото се с Булгартабак. Бойко Борисов искал да избяга от тази отговорност и затова се правел на ударен, че не знае за срещата в МС, каза той. Овчаров пророкува, че Булгартабак ще се продаде на много ниска цена, при това без гаранции за персонала и за развитието на дружеството в бъдеще. Всичко това се прави, за да се разчисти терена за една фирма, която трябва да спечели, да се изгонят стратегическите инвеститори, отсече червеният депутат.

Колко бърза тази сутрин премиера Борисов за рязането на поредната лента - в ТЕЦ Марица Изток 1, добави Овчаров, според когото единственото усилие, което Бойко Борисов прави по отношение на този проект, било усилието с ножицата, иначе нямал никакво отношение към него.

Възможно ли е един министър-председател да бъде като цветарка, да обикаля държавата и да реже ленти на обекти, към чието изграждане няма никакво отношение, попита накрая Овчаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5694 |19.05.2011 11-т кмета се съвещават с премиера . 27| 6886 |27.04.2011 Трактора обяви Костов за "олигарх", прицели се и в премиера . 8| 4966 |14.04.2011 Здравният министър на отчет при премиера . 26| 9134 |14.04.2011 Наглите проговарят, топят премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads