Реклама / Ads
57| 5350 |18.06.2013 НОВИНИ

Овчаров съветва премиера да се освободи от комплексите си

.
Румен Овчаров
Самият акт на подаване на оставка не решава проблема. Кажете ми какво ще стане, ако Сергей Станишев подаде оставка?, попита Овчаров.
 

Важното в момента е запазване на правителството и на политическата стабилност в страната. Ако за това запазване е необходимо, като елемент от цялостна стратегия за стабилизиране на държавата, и Станишев, и ръководството на партията да подадат оставка, аз бих подкрепил едно подобно действие, заяви по БНР Румен Овчаров. Той добави обаче, че не приема самоцелното искане на оставки и дилемата Станишев - Орешарски.

Ние в нашата партия си имаме една група недоволни, които при всеки повод искат оставка. Самият акт на подаване на оставка не решава проблема. Кажете ми какво ще стане, ако Сергей Станишев подаде оставка? Утре парламентарната група се разделя на две части. Освен хаоса в държавата, създаваме хаос и в БСП и какъв е резултатът? Разгром на правителството, разгром на парламента, разгром на БСП като някакъв допълнителен ефект, който едва ли е необходим на който и да било, коментира още Овчаров.

Хората излязоха на улицата поради неприемливата кандидатура на Делян Пеевски и защото видяха, че зад програмното правителство на Пламен Орешарски има стари, незабравени инстинкти на задкулисие в политиката, на икономически интереси, които се прикриват под знака на правителството, коментира той и поиска БСП и ДПС да опровергаят това мнение. Това ще стане с много ясни действия на предоставяне на ясен управленски мандат на Пламен Орешарски, включително и с промени на министри и решения, които са му наложени. 

Премиерът да се освободи от комплексите си, да се научи да казва твърдо „не" в определени случаи и да започне да се изживява като истински център на управлението, а не като човек, който изпълнява неща, които някой друг решава зад гърба му, пожела Овчаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 136| 5475 |15.06.2013 Станишев: Ще подкрепим решението на премиера да предложи друг шеф на ДАНС . 36| 8047 |09.06.2013 Овчаров и Моллов се скараха за религията на българите . 2| 4968 |28.05.2013 Затвор за експремиера на Словения иска прокуратурата . 47| 5778 |02.05.2013 Делян Добрев: Румен Овчаров е главен виновник за енергетиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads