Реклама / Ads
30| 6251 |21.04.2012 НОВИНИ

Р.Овчаров: "Синдромът на мотиката" е вреден за България

.
Румен Овчаров
Абсолютно неприемливо е БСП да стане лидерска партия. Няма лява, социалистическа или социалдемократическа партия, която да е лидерска. Това обяви заяви депутатът от КБ Румен Овчаров в ефира на Дарик.
 

 

Според него Първанов няма какво да спечели в цялата тази ситуация, това е въпрос на лична амбиция.

 

Колкото до АЕЦ "Белене", Овчаров заяви, че правителството не иска в публичното пространство да излиза истината за "Белене". Фактът, че взеха решението 5 месеца след момента, в който HSBC внесе предварителния си доклад, показва, че бягството от този дебат не може да скрие истината.

 

Бившият енергиен министър посочи още, че в доклада на HSBC пише, че пазар за електроенергията от "Белене" има и че даже България около 2020 г. ще има затруднение във вътрешния си баланс за електроенергията.

 

За вота на недоверие към правителството по проекта АЕЦ "Белене", Овчаров коментира, че очевидно "Атака" е подложена на специално въздействие, имайки предвид, че групата им е на ръба на разпада. Той беше категоричен, че БСП ще продължи да търсим обществена подкрепа.

 

Когато БСП беше на власт, изграждането на "Белене" беше подплатено с необходимите анализи. При всички варианти цената на тока гарантира печалбата на проекта", изтъкна  Овчаров и добави, че БСП ще настоява да се проведат дебати по вота на недоверие. Според него решението на Цецка Цачева да няма дискусия е политическо, а не правно.

 

Що се отнася до Сребърния фонд, Овчаров смята, че въпросът не е дали ще изхарчим 1,7 млрд. от този фонд, а в липсата на цялостна концепция за това какво се случва в държавата във финансов план.

 

Синдромът на мотиката е много характерен за правителството на Бойко Борисов. Прави се нещо, настъпва се мотиката и тя ни удря по главата. Прави глупост, удрят го и то прави поредната глупост, отбеляза Овчаров.

 

Според него, опцията е преговори с МВФ "и колкото по-бързо, толкова по-добре". "МВФ трябва да вкара икономическата и финансовата ни политика в онова русло, в което беше страната ни преди идването на ГЕРБ на власт. Те имат нужда от усмирителна риза", подчерта Румен Овчаров.

 

Той каза, че България има интерес БСП да се върне във властта.

 

"Известната поговорка: когато фактите говорят и боговете мълчат, придоби друг смисъл у нас: Когато Борисов говори и фактите мълчат", поясни Овчаров.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 13224 |21.04.2012 Скандал! НСО следяла хора на НАТО, Първанов дал бронирана кола на Манол Велев . 3| 5849 |21.04.2012 Прощаваме се с големия Наум Шопов . 3| 6073 |21.04.2012 Три жертви по път Е-79 . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads