Реклама / Ads
45| 6446 |11.08.2014 НОВИНИ

Р. Овчаров: Станишев искаше да смени Орешарски, това вбеси ДПС

.
Доскорошният лидер на БСП Сергей Станишев е искал да стане премиер на мястото на Пламен Орешарски и да довърши 4-годишния мандат на правителството. Това разкри Румен Овчаров по Нова тв.
 

 

Станишев реши, че има моралното право да е следващият министър-председател, възмути се Овчаров. По думите му това вбесило ДПС, които излезли с решение да сложат край на този кабинет. Според него максималната цел на червената партия е да вземе поне 70-80 мандата в следващия парламент. Ако тази цифра е под 50, това ще бъде тежък удар за партията, убеден е червеният функционер. БСП трябва да се превърне в незаобиколим фактор в политиката, т. е без нея да не могат да се взимат решения. В противен случай ще стане както преди 4-години, когато властта беше в ръцете на Бойко Борисов-нихилизъм и грандоманщина, заключи той.

 

Тъжната истина е, че се оказа че освен корпоративно-олигархично задкулисие, има и геополитическо задкулисие, което дърпа конците на българските политически мъже, категоричен беше Овчаров, визирайки подписания в „последната секунда" договор с „Уестингхаус".

 

Според него това говори, че когато се намесят външни фактори, в България правилата и законите престават да действат. Не обвинявам Стойнев, той просто изпълнява ролята, която му е възложена от задкулисните кръгове. Името на човека, който му я е възложил, е въпрос на други разследвания, заяви Овчаров и призова медиите да попитат Драгомир Стойнев кои са хората от „Позитано", които са се срещали с „Уестингхаус" и са поемали ангажименти, уточнявайки, че това са висши функционери от БСП.

 

Бившият министър в кабинета "Орешарски"си е позволил да каже публично имената им на Съвета по енергетика към Националния съвет на БСП, заяви Овчаров, но категорично отказа да назове конкретните имена.

 

От гледна точка на експерт в енергийния сектор, социалистът заяви, че и при споразумението с „Уестингхаус", и при това за „Южен поток" не са спазени нито българските законови разпоредби, нито националните интереси на страната. Овчаров се възпротиви, че не се коментират икономическите параметри на проектите, нивата на възвръщаемост, на безопасност, таксите, които страната ни ще получава, цената, а се говори „колко са хубави, модерни и прекрасни".

Обяснявал съм много пъти на хора, които като Драгомир Стойнев обясняват как „нищо не е подписано". Тези подписи са цивилизационен избор, също като този на Надежда Михайлова за 3-ти и 4-ти блок, като затварянето на глава „Енергетика", като ТЕЦ „Марица" 1 и 3, когато пак уж нищо не беше подписано, припомни Овчаров. Това нарушава националния интерес на страната.

 

Същото е и при „Южен поток", който се реализира по политически съображения, не от икономически. Продължавам да твърдя, че проектът е изгоден за страната ни, но няма яснота. Фактът, че разрешителното за строеж на газопровода при Паша Дере се даде в последната минута, поражда съмнения, обясни Овчаров.

Бойко Борисов е подбрал фирмите, участващи в консорциума за строителството на „Южен поток", а Драгомир Стойнев не направил нищо, за да извади компаниите на Делян Пеевски от холдинга, въпреки появилата се в медиите информация, разкри Овчаров. Той допълни че и фирма на Цветан Василев също участва в консорциума, и не е извадена от него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5829 |10.08.2014 Четирима редят червените водачи; Станишев изолиран . 90| 10815 |09.08.2014 Овчаров: Връщаме Бойко на бял кон и задълго . 107| 5449 |02.08.2014 Станишев: Има негласна коалиция-ГЕРБ, ДПС и президента . 12| 5163 |01.08.2014 Кадиев изригна: Орешарски беше личен премиер на Станишев, не на БСП!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads