Реклама / Ads
54| 5980 |18.05.2014 НОВИНИ

Р.Овчаров: Вотът на недоверие е Бойковско нахалство

.
За всичките аргументи с което обвиняват правителството, са виновни ГЕРБ на сто процента Всичко, от което се оплакват го направиха те. Те ликвидираха визията в енергетиката, те промениха условията за "Южен поток", дълговете на НЕК при тях надминаха 2 млрд. и 300 млн. Това каза пред "Всяка неделя" бившият министър Румен Овчаров.
 

Фалове на Иван Костов - американските централи,транзита на т.н. "син поток" и блоковете на Козлодуй . Меморандумът го подписа Нейнски. В Европа като те закачат на кукичката ти хващат ръката. Като втора група фалове той посочи тези на Кунева и АЕЦ и някои други централи. И третия фал -  Б. Борисов, който спря Белене, увеличи цената на Южен поток и пусна фотоволтаиците.Това каза за грешките на другите Овчаров и не скри и своите.

Първата е, че 2005 г. не започнахме процедура по преразглеждане договорите с американските централи Вече бяха преподписани договорите. Костов можеше да не ги подписва.Можехме аа имаме по консолидирана позиция за 1-4 блок на АЕЦ, предприехме стъпки, но не бяха достатъчно. Допуснах в БСП да се шири елементарен популизъм в енергетиката, като намаляване на цените на тока.Разумната политика в тази ситуация е да се помогне на бедните хора, а цените да останат пазарни.Отрасъл без финансов ресурс не може да съществува, посочи бившият червен шеф.Енергетиката е на предела. Дефицитите, които се трупат са огромни. Някой трябва да ги покрие, допълни той.

Напоследък Стойнев не е вече агресивен и дори приказките му са нормални.Говори за отговорността на ДКВР. Ако има доказателства за неизпълнение лицензите да бъдат отнемани. ГЕРБ говори за партийна зависимост на ДКВР, а не си спомнят какво правеха те, коментира Овчаров.

Какво ново видях в опорните точки на Прокопиев? Изненадан съм от глупавия начин по който ги прави. Или е глупак или е наивник на средна възраст. Ако има сценарий за хаос в енергетиката той е глупав, защото няма да доведе до нищо хубаво.

ДКВР е независим орган от правителството.В крайна сметка нещата ще стигнат до това ДКВР да е независим. Ние го предлагахме в миналия парламент. Но винаги е по-лесно да управляваш, отколкото да се съобразяваш, каза още той.

Все още има време до енергийния аполипсис. Може да се вземат мерки, ще засегнат интереси на големи хора, на инвеститори. Иначе всичко ще бъде лозунги. Можем да говорим за реиндустриализация именно в енергетиката, където имаме и опита и хората, убеден е Овчаров.

Политиканстването на тема енергетика води само до негативни резултати - и за държавата, и за хората, каза накрая той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5013 |17.05.2014 Гласят за петък вота на недоверие . 47| 5469 |16.05.2014 В очакване: ГЕРБ внася четвърти вот на недоверие . 65| 5001 |14.05.2014 Борисов: ДПС крие нещо, ако не допусне вотът на недоверие . 48| 6641 |14.05.2014 Борисов: В петък внасяме вот на недоверие заради провал в енергетиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads