Реклама / Ads
42| 5251 |13.11.2013 НОВИНИ

Овчаров: Заровихме 3 млрд. в "Белене", сега ще заровим още 3 в "Козлодуй", а хората да си протестират

.
Тежко е, трудно е да се управлява, когато се управлява под натиск. Напоследък започва да ми нагарча от тази ситуация, защото наблюдаваме всичко това няколко пъти. Отново се използват най-младите, най-неопетнените, искат да ги оцапат. Това каза бившият депутат от БСП Румен Овчаров в предаването "Още от деня" по БНТ.
 

"Трудно ще приема, че няколкостотин протестиращи изразяват идеите на целия народ, което може да се види при едни избори. Това което наблюдаваме не е новият морал в политиката. Аз не се страхувам от позициите си, действията на парламентарната група на БСП започват да ми приличат на един пълзящ популизъм.

Част от мерките, които се реализират в енергетиката са груб популизъм, включително и социалната политика. Трябваше да се изберат няколко сектора на които да се помогне, а не на всички да се дава по малко. Има напрежение в приходната част на бюджета", смята Овчаров. "Единственото, което бих искал е малко здравият разум да започне да надделява над емоцията. Общата декларация вчера между президента и премиера е стъпка в правилната посока. Битката между БСП и ГЕРБ няма да приключи скоро", заяви той. "Цената на тока е нереална и ние ще я плащаме с лихвите. Дано да няма режим на тока в бъдеще.

За да реализират измислени печалби ще бъдем поставени в огромен риск. Това е оборудване, което трябва да се поддържа, за което трябват пари. 1996 година всеки месец съобщавах с колко ще се увеличава цената на тока, сега това не ми е работа", анализира енергийното ни бъдеще Румен Овчаров. Според него проектът "Белене" няма да се рестартира. "Заровихме 3 милиарда в "Белене", сега ще заровим още 3 в "Козлодуй", пък после хората да си протестират", заяви той. "НЕК е едно фалирало дружество, това го казах още преди година. НЕК фалира, защото му беше вменено да изплаща цените на възобновяемите енергийни дружества, той е в огромен дефицит и продължава да генерира загуби", смята бившият министър на енергетиката. "Южен поток ще го има и аз съм направил много затова. Ако проектът беше осъществен по-рано нямаше да имаме притеснения сега", завърши той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5296 |09.11.2013 ЕС ни дава 2 млрд. евро за социална политика . 17| 5518 |06.11.2013 Експерти: Режем администрацията в МВР и МО - пестим 1 млрд. лв. . 42| 6271 |31.10.2013 Министър Стойнев: Подписите за "Южен поток" ни спестиха 3 млрд.лв. . 14| 7051 |29.10.2013 Таня Андреева дава НЗОК на прокуратурата за 1,5 млрд. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads