Реклама / Ads
7| 7593 |15.11.2011 НОВИНИ

БГ Пабло Ескобар застана пред Темида в инвалидна количка

.
Огнян Атанасов, наричан още българския Пабло Ескобар, бе докаран в съдебна зала в инвалидна количка за поредното заседание по делото срещу него и още девет души.
 

  

Атанасов е обвинен като шеф на организирана престъпна група, която се занимава с разпространение и трафик на хероин и кокаин в България, Испания и Гърция.

 

Припомняме, че роденият в село Тополница 48-годишен наркобос бе арестуван през април 2010 година с 53 кг хероин. В дома му пък бяха открити огромна сума в евро, затова и срещу него има повдигнато второ обвинение за пране на пари.

 

Заседанието по делото срещу Атанасов стартира с два часа закъснение. Причината бе, че Пабло Ескобар от Тополница не е получил бележка за призоваване от съда. Малко преди единадесет часа обаче Атанасов бе докаран в Съдебната палата в инвалидна количка и видимо неадекватно състояние, пише “Всеки ден”.

 

Заседанието започна с разпит на четири вещи лица, които трябваше да изготвят експертиза за психичното състояние на Атанасов. Медиците бяха категорични, че връщането на Огнян в лечебницата на затвора ще се окаже пагубно за него и ще влоши състоянието му. “Има нарушена реч и памет, но не виждам проблем да участва в съдебното заседание”, категоричен бе неврологът Иван Петров. В заключението си медиците пишат още, че Атанасов страда от начален синдром на Паркинсон.

 

Очаква се заради влошеното му състояние защитата на Атанасов да поиска пускането му под домашен арест, за да се лекува адекватно. Седем месеца след като бе задържан на Атанасов бе поставена диагноза депресивно разстройство и вредна употреба на успокоителното транксен. В следствие на това Пабло Ескобар от Тополница сънувал кошмари и отслабнал 40 кг.

 

Всички останали девет души, които бяха арестувани с Атанасов през 2010 година са освободени или под домашен арест или срещу гаранция. Първата присъда на тополнишкия наркобос е от 1994 година. Той е осъден за наркотрафик в Гърция и е тикнат в затвора “Касандра”, който се намира на полуостров Халкидики. Незнайно как Атанасов успява да се избяга от зандана и оттогава за главата му има издадени цели 5 европейски заповеди за арест. В Гърция го търсят за общо 18 престъпления, но българският съд отказа да го екстрадира.

Ако бъде признат за виновен по обвинение в трафик и разпространение на дрога, Атанасов може да лежи до 15 години зад решетки, ако обаче бъде екстрадиран в Гърция, бандитът ще търка нара в южната ни съседка до живот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 81| 5762 |01.11.2011 Първанов застана зад БАН, Борисов отсече - имат си закон . 17| 6526 |31.10.2011 Темида призна Кушлев за невинен, може да съди държавата . 1| 5843 |21.10.2011 Адвокат на Ковачки ще брани “Труд” и “24 часа” пред Темида . 0| 5259 |07.10.2011 Похитителят от Сливен застава пред Темида през октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads