Реклама / Ads
20| 4625 |02.02.2011 НОВИНИ

i-PAD- подарък за всеки министър и депутат на ГЕРБ

.
Скъпа техника като подарък получиха министрите на Борисов и депутатите от ГЕРБ. От днес те ще се радват на таблетите си i-PAD - устройства, които са последна дума на техниката.
 

Според рекламите те са емблема за  „гъвкавост и свобода”, „лесна употреба и бързо действие”, и са закупени с пари от държавната субсидия на партия ГЕРБ.

Засега министрите още не държат в ръка супер модерните джаджи, те са на съхранение при главния секретар на Министерски съвет Росен Желязков. Предстои да бъдат конфигурирани и свързани с правителствения сървър, и ще заработят от следващата седмица.

Най в час с техниката се оказа земеделският министър Мирослав Найденов. „Аз ползвам i-PAD от доста време, така че знам за какво се използва. Идеята е поетапно да заменяем голямата част от документите, които на всеки МС се ползват от хартиен на електронен носител”, обясни той. Като недостатък посочи, че не може да гледа телевизия, тъй като плейърът не работил с тази информационна система.

„Много благодаря, че сме ги получили. Електронизацията на администрацията е изключително важно нещо. Ще спестим хартия и ще помогнем да не се изсичат гори”, каза здравният министър Стефан Константинов. Той чистосърдечно призна, че досега не е работил с Aplle, но вярва, че ще се справи.

Не такъв оптимист е регионалният министър Росен Плевнелиев. Той чистосърдечно си призна, че е доста бос по отношение на новите технологии. „Аз съм човек, който досега един мейл не е написал през живота си. Не знам дали трябва да се гордея с това”, каза Плевнелиев. Моят малък син казва на тези устройства „голям телефон”, добави той. После обясни, че нещата трябва да се вършат с „контрол, ясни ангажименти и бой по каската, за да се движи нещо напред”.

„Аз съм учил изчислителна техника навремето в МЕИ, но за съжаление се занимавам с пътища, не с компютри. За радост обаче не съм в интернет и дето се казва, единственото, на което залагам е движението напред без други механизми – не пиша писма, викам хората, натискам ги, очаквам конкретни решения и конкретни ангажименти. Всяка седмица – оперативки, срокове, побеля ми косата от това. Вярвам, че този компютър много ще ми помогне в това отношение”, каза още Росен Плевнелиев.

Икономическият министър Трайчо Трайков лаконично отбеляза, че ще ползва подаръкът за документооборт. Военният Аньо Ангелов пък – за връзка с народните представители.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 5829 |29.01.2011 Б. Борисов: Къде го има това, президентът всеки ден да критикува правителството? . 0| 5491 |28.01.2011 И. Колев: Всеки държавен орган иска да разполага с повече пари . 18| 5164 |27.01.2011 Л. Дилов: Бой в кръчма е - всеки бие всекиго . 3| 4666 |26.01.2011 Всеки пети кредит с голям проблем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads