Реклама / Ads
9| 6486 |20.11.2013 НОВИНИ

Пада ограничението за стари таксита?

.
Източник: Булфото
Обмисля се премахване на възрастта за таксиметровите автомобили и засилване на контрола върху състоянието им. Има идея и таксиметровите коли да могат да карат по т. нар. бус лента, но само при условие, че возят клиент.
 

Това коментира изпълнителният директор на агенция „Автомобилна администрация” Димитър Ганев в отговор на протестиращите таксиметрови шофьори. Той заяви, че няма как да бъдат изпълнени всички искания на бранша до края на годината, тъй като една част от тях са свързани с процедури, които по-дълго време. Превозвачите приеха различно решението – някои бяха доволни, а други не.

Протестиращите таксиметрови шофьори поискаха да се срещнат с министъра на транспорта Данаил Папазов. Един от протестиращите, Димчо Иванов, председател на Управителния съвет на Независим транспортен синдикат, заяви: „Говори се, че министър-председателят има подготвена декларация за удовлетворяване на исканията ни. Очакваме министърът на транспорта да дойде, за да прочетем исканията си пред него.

На практика с тези обещания властта отговори на желанията на таксиметровите шофьори. От синдиката обаче заявиха, че срокът им за изпълнение е Нова година.

Ако до тогава законопроектите не са приети, отново ще излезем на протест, но този път ще бъдем повече, каза Димчо Иванов, председател на управителния съвет на "Независим транспортен синдикат". Той обясни, че няма как да отпуснат повече време на управляващите, защото от 1 януари само в София 40 % от такситата трябва да спрат. Причината е, че колите навършват пределния срок от 10 години, в който могат да се движат според сегашния закон.

Шофьорите започнаха да се събират около храм-паметника „Александър Невски” за национален протест още около 11 ч.  Паралелните още три шествия в района осуетиха по-мащабното събиране на жълтите коли.

В протеста не участваха представители на най-големите фирми в София и не се включиха всички асоциации на такситата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5360 |14.11.2013 Нападателят на Вики с фалшива самоличност . 74| 9082 |11.11.2013 Ясновидката Николета: Правителството пада до два месеца . 2| 5104 |10.11.2013 Задържани са трима от нападателите на 28-годишния турчин, пребит снощи в столицата . 2| 5060 |07.11.2013 "Цариградско шосе" пада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads