Реклама / Ads
10| 6642 |29.12.2011 НОВИНИ

Паяк-крадец вдига коли, дава ги за скраб

.
Изобретателни апаши задигали автомобили в София с помощта на паяк и след това ги предавали за скрап.
 

Престъпната група е задържана, съобщиха от  полицията. Криминалистите на столичното Второ РУП действали светкавично след получен сигнал, че специализиран камион "Ман" вдига "Жигули", паркирано пред кооперация в "Свобода". При пристигането си те заварили двамата бандити - М.В. (31) и М.С. (21) - да се суетят около паяка, който се оказал собственост на частна фирма.

Разследването установило, че М.С. притежава договор за покупко-продажба - незаверен пред нотариус, и ксерокопие от талон с нанесени данни за регистрационния номер на жигулито. При проверката се оказало, че ксерокопията не съдържат информация за истинския собственик на колата - възрастна жена, а данни на задържания. М.С. заявил, че работи по поръчка и срещу заплащане за мъж, на когото посочил малкото име. Той признал, че преди опита да бъде вдигнато соцвозилото, е бил репатриран и лек автомобил "Москвич 412" от паркинг в същия квартал. Той бил предаден в пункт за вторични суровини в "Илиянци". При проверка на пункта полицаите открили руската кола и други четири, обявени за издирване от Второ районно управление – "Ситроен ЗХ", две лади и "Мерцедес 190". Пак там служителите на реда се натъкнали на още 120 автомобила, чиято собственост се изяснява.
 
Криминалистите стигнали и до поръчителя, за когото М.С. и М.В. работели. 21-годишният Я.Б. от "Обеля" и 23-годишната му съпруга К.Б. са задържани в кафене на бензиностанция на бул. „Рожен”. При обиск у тях са открити голям брой договори за покупко-продажба, написани с един и същи почерк и незаверени от нотариус, както и ксерокопия на регистрации на автомобили. Последвало претърсване на два адреса в „Обеля” и „Сухата река”, откъдето са иззети компютърни конфигурации, съдържащи папки със сканирани регистрационни талони и бланки за лични карти. М.С., М.В., Я.Б. и К.Б. са задържани за 24 часа. Трима от тях са стари познайници на полицията. Я.Б. е регистриран за противозаконно отнемане на автомобили, взломни кражби на части и вещи от МПС, измама, нанасяне на телесна повреда, осъждан е за използване на фалшив документ. Съпругата му К.Б. фигурира в полицейските регистри за кражба на мобилен телефон от магазин, а М.С. – за притежание на наркотици, кражби на части и вещи от МПС и домови кражби. По случая се води досъдебно производство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4746 |19.12.2011 Вдигат нов дом за несретниците на отец Иван . 14| 6740 |16.12.2011 Закопчаха 2-ри подпалвач на коли, Цветанов му приписва 12 палежа . 22| 5850 |01.12.2011 Вдигат пенсионната възраст само на 3-та категория . 13| 4971 |24.11.2011 Вдигат 10 пъти наказанието за лекарска грешка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads