Реклама / Ads
3| 4577 |24.11.2016 НОВИНИ

Пак крамоли в парламента на тема комунизъм, забраняват табелите

.
Престъпление ли е комунизмът и харесват ли българите Тодор Живков? Въпросите предизвикват люти спорове в парламента вече втори ден. Депутатите гледаха предложените промени в Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен.
 

Със 104 гласа "за", 46 "против" и трима, които гласуваха "въздържал се" промените в Закона за комунистическия ремиж бяха приети на първо четене от залата. В знак на протест всички депутати от БСП напуснаха и обясниха, че до края на пленарния ден няма да участват в заседанието.

 

Със закона ще се забранят всички табели, лозунги и знаци от спорния исторически период. Глобата за неспазване на разпоредбите е от 200 до 2000 лева. Дебатите по темата продължават утре.

 

Месеци наред текстовете на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен отлежават в деловодството на парламента. И когато влязоха в пленарната зала, пожарът не закъсня. Искрите припламнаха при предложението режимът преди 89-та да се окачествят като престъпление.

 

Със закона ще се забранят всички табели, лозунги и знаци от спорния исторически период. Глобата за неспазване на разпоредбите е от 200 до 2000 лева. Дебатите по темата продължават утре.

 

„Целият партиен дом е символ на комунизма. Трябва ли да го унищожим? Моят баща е бил комунист. Това е бил начинът”, казва Емил Димитров от Патриотичния фронт, цитира НТ.

 

„Давам ви пример с Партийния дом, в чието строителство и моят дядо е участвал безвъзмездно”, заяви Петър Славов от Реформаторския блок.

 

„Нека тука да се излага. Той е достатъчно голям. Неговото пложение е като моето, той е отгледан от комунисти. Но сега се чуди как да се отрече”, заяви Емил Димитров от Патриотичния фронт.

 

„Цяла България трябва да глобявате заради петолъчките. Трябва да забранят и такава бутилка, защото тя се продава в парламента”, каза от своя страна Илия Тодоров от „Атака”.

 

„Не знам какво пият в „Атака”, но не е редно в залата да се внася алкохол”, коментира Петър Славов от Реформаторския блок.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4002 |24.11.2016 Председателят на Европарламента напуска поста си . 0| 4843 |22.11.2016 Бивш съдия от КС: Стотици полуграмотни юристи влизат в системата ежегодно . 0| 4056 |22.11.2016 Конституционният съд: Плевнелиев не може да разпусне парламента . 4| 5698 |22.11.2016 Кошлуков: Най-добрата изборна система - 1/2 мажоритарна, 1/2 пропорционална

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads