Реклама / Ads
1| 4185 |21.04.2019 НОВИНИ

Папа Франциск призова за мир в Либия и Сирия

.
Папа Франциск Източник: БГНЕС
Близо 70 000 душ и се събраха на площад „Свети Петър“ за Великденското слово на Папа Франциск. Той призова световните лидери да се опитат да постигнат мир в Либия и Сирия, за да могат милионите бежанци да се завърнат по домовете си.
 

Главата на Римо-католическата църква изрази и тъгата си от смъртоносните бомбени атаки срещу църкви и хотели в Шри Ланка, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

 

Нека конфликтът и кръвопролитията в Либия бъдат прекратени. Все повече беззащитни хора умират там през последните седмици. Призовавам замесените страни в конфликта да изберат диалога пред силата, за да не отворят отново раните, оставени след десетилетие на конфликт и политическа нестабилност",  заяви Франциск.

 

Папата се помоли и за „любимия сирийски народ, станал жертва на продължаващия конфликт, към който светът става все по-примирен и безразличен“.

 

Часове след среднощното църковно бдение, Франциск излезе на украсения с много цветя ватикански площад пред базиликата "Свети Петър" за празничната литургия по повод възкресението на Христос след неговото разпятие. Папата обаче, за разлика от друг път, се отказа от проповед. От Ватикана не дадоха обяснение за това.

 

На традиционно Великденско бдение в базиликата "Св. Петър" снощи папа Франциск призова вярващите да се съпротивляват на цинизма и преследването на блясъка на богатството, като избягват да търсят смисъла на живота в преходните неща, предаде  Асошиейтед прес. "Грехът прелъстява, обещава нещата бързо и лесно, благоденствие и успех, но оставя само самота и смърт", каза папата. "Грехът е търсене на живот сред мъртвите, търсене на смисъла на живота в преходните неща".

 

"Не погребвайте надеждата!", призова папата, отбелязвайки, че когато нещата вървят на зле "се отчайваме и започваме да вярваме, че смъртта е по-силна от живота". "Ставаме цинични, негативни и падаме духом", добави Франциск.

"Грехът прелъстява, обещава нещата бързо и лесно, благоденствие и успех, но оставя само самота и смърт", каза папата. "Грехът е търсене на живот сред мъртвите, търсене на смисъла на живота в преходните неща". "Защо да не предпочетем Исус, истинската светлина, пред блясъка на богатството, кариерата, гордостта и удоволствията?", призова още Франциск.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3989 |17.04.2019 МС отпуска близо 870 хил. лв. за посещението на папата . 3| 4295 |16.04.2019 Красимира Гергинова: Призовавам пенсионерите да подкрепят младите в лицето на Волт на евроизборите . 2| 4052 |07.04.2019 Дякон Иван Иванов: Папа Франциск чупи всички стереотипи . 1| 4526 |04.04.2019 Митрополит Антоний: Спекулации са опитите за напрежение с папата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads