Реклама / Ads
2| 4759 |28.06.2014 НОВИНИ

Папазов: За първи път пощите ни са на кяр

.
За първите пет месеца на тази година Български пощи за първи път излязоха на печалба. 512 хил. лв. е положителният резултат. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов пред ТВ7.
 

Папазов подчерта, че след основен ремонт 39 от пощенските клонове са във великолепно състояние. "Освен това, след въвеждането на електронния картон, пенсионерите вече имат възможност да взимат пенсията си и от друг град. Пощата вече е и оператор на ваучери. Открихме и клонове, които работят на Дунав мост 2", каза Папазов. Министър Папазов коментира и състоянието на държавните железници. "В България най-големите транспортни дестинации са в рамките на около 500 км. Това е дестинация в ниските разстояния на ефективност на железницата. Железницата може да се съживи, ако участва в международен транспорт", обясни министърът. Папазов беше категоричен, че в момента се правят много ремонти по инфраструктурата и се работи за подобряването на дейността на Товарни превози.

"Доста години не се е водил диалог между БДЖ и кредиторите, така че да бъде чута позицията и от двете страни. Още от първия ден се опитахме да възстановим този диалог. Направихме решителни стъпки за намаляване на дълговете. 721 млн. лв. бяха задълженията в началото на мандата, а в момента са малко над 580 млн. лв. Това е можело да става стъпка по стъпка през годините", каза още министърът. По думите му има доста грешки, натрупани през годините, като един от примерите е съкращаването на бройки, без да се търси ефективна работа на дружеството. По отношение на електронното правителство Папазов напомни, че е приета стратегия и пътна карта.


"Вече над 32 от регистрите започнаха да си говорят помежду си и над 30 млн.лв. са спестените средства, които се разходваха за документи между регистрите. Сега те електронно си обменят информация и получават документи по служебен път. Разработваме още 30 регистъра, така че да станат достъпни до 1 септември. Това е първата стъпка, която направихме към обединението на тези регистри. Втората е идентификацията", обясни Папазов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6325 |22.06.2014 Данаил Папазов: Незаконни строежи удавиха "Аспарухово" . 2| 4635 |20.05.2014 Папазов: Превозвачите нямат причина за протест . 1| 5254 |12.05.2014 Вапцарова и Сотиров - първи сред писателите . 54| 6048 |07.05.2014 Бареков: Можем да сме първи на евровота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads