Реклама / Ads
2| 4658 |20.05.2014 НОВИНИ

Папазов: Превозвачите нямат причина за протест

.
Mинистърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов
В момента няма обстановка, която да налага протести на превозвачите. Прави се всичко възможно да се защитят интересите на българските превозвачи. Въпреки това е тяхно право да протестират, ако сметнат за добре.
 

Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Преди дни международните превозвачи заявиха готовност за протест, ако до 15 юни държавата не предприеме мерки относно проблемите в бранша. На първия по рода си в България Национален форум, който се проведе в София, те настояха да се спре издаването на лицензи на фирми, които не са проверени. Тяхното желание е да се извадят на светло всички фирми и да се създаде регистър на моторните средства. Целта е по този начин да стане ясно какъв точно е броят на фирмите и с колко превозни средства те разполагат.

"Ние не можем да се бъркаме в този протест", коментира Папазов. Някои от исканията на българските и турските превозвачи са диаметрално противоположни, което прави преговорите много тежки. Главното изискване от тях е да се премахнат транзитните такси, с което българската страна не е съгласна, каза Папазов. Той обясни, че преговорите продължават, но без да се направи компромис от двете страни, няма как да се постигне някакъв резултат.

В момента преговаряме само двете министерства, за да може да изработим един документ, който после да се обсъжда и от съответните браншове. И ние искаме пълно либерализиране на превозите, поясни транспортният министър.

За наводненията Папазов успокои, че те няма да се отразят на корабоплаването, но могат да се отразят на работата на пристанищата, тъй като доста от кейовете, например на пристанище Лом, могат да бъдат наводнени. Мерки са взети, но обработката на корабите в тези дни, в които може да стане такъв инцидент, ще бъде преустановена, заяви още Папазов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9339 |08.05.2014 Стотици нямат място в детската градина . 5| 5463 |07.05.2014 Бивш шеф на затворите: Избягалите нямат голям шанс навън . 19| 5278 |14.04.2014 Бареков: Поканените от мен политици нямат избор и трябва да приемат дебата . 4| 5014 |17.02.2014 Разбрахме се с Турция за автопревозвачите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads