Реклама / Ads
19| 7997 |24.03.2013 НОВИНИ

Папка "Лале" доказва как ОДС покрива Сретан Йосич?

.
Митичната папка "Лале" не е свързана пряко с Бойко Борисов, стана ясно след участието на Мария Капон във "Всяка неделя".
 

Пловдивчанката е участвала в парламентарна комисия, която се е запознала със съдържанието на документите."Отдясно и отляво бойкотираха комисията. Предоставени бяха купища документи с редица сересета. В разработката протичат различни имена. Зоологическа градина от прякори. Имената вътре са много. Фламингоса, Доктора, Самоковеца и други.

Освен сересета, имаше и факти, от които няма как да избягаме. Трябваше да се види покровителствала ли е държавата организираната престъпност. Ще дам само един пример. През януари 2000 година нашите служби получават писмо от австрийските колеги с над 10 имена - идентичност на Сретан Йосич. Марко Милосавлевич е едно от тях. С тях го залавят през 2002 година. От 1998 година до 2002 година Йосич се е подвизавал с това име у нас, без да е бил спиран на границата. Не е ясно и дали говорим само за управлението на ОДС. Ако се появят документи отпреди това, може да излязат и нови факти. Затова трябва да разполагаме с всичко, за да бъдем обективни", коментира Мария Капон, която понастоящем е председател на Единната народна партия.

Тя обясни, че няма как да се твърди, че папката съдържа материали, уличаващи Бойко Борисов в престъпна дейност, както и факти, доказващи, той е бил мишена за атентат, поръчан от Ахмед Доган.

"Има само едно изречение. И в него не е ясно кой е Бойко и кой е Варненеца. Затова с подобни неща после спекулират политиците. Един сдържан човек като главния прокурор Сотир Цацаров - и той не можа да си сдържи усмивката. Ако някой тръгне да вади изречения, ще спекулира. Някои например казват, че Варненеца е Никола Филчев, други - Колев. След е важно кой го изрича? Става въпрос за човек от организираната престъпност. Той вече не е сред живите. А ако е знаел, че е подслушван и иска да натопи някого? Ваденето на едно такова изречение не може да сътвори друго освен спекулация. Като тази как Доган е искал да прави атентат за Бойко Борисов. Папка "Лале" е доказателство за връзки на организираната престъпност с политиците", категорична бе Мария Капон.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6785 |17.03.2013 Мария Капон: Бойко в папка "Лале" може да не е Борисов . 42| 5812 |28.10.2011 Тодор Коларов: Който има над милион - да го доказва! . 11| 5077 |11.10.2011 Археолог доказва - ракията е българска . 0| 17397 |14.05.2011 Ив. Костов: Факти и числа доказват новата тройна коалиция – ГЕРБ, ДПС и "Атака"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads