Реклама / Ads
56| 6253 |29.11.2013 НОВИНИ

Парадоксът за Местан: Най-силният кабинет обект на най-силна критика

.
Лидерът на ДПС Лютви Местан Източник: Булфото
Ако степента на критичност към един кабинет е критерий за това дали този кабинет се справя или не, вашият кабинет безусловно да е най-слабият в историята на България, защото никой не е бил обект на по-голяма критика. Аз обаче твърдя, че вие ръководите най-силния кабинет на България от прехода насам.
 

Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан по време на изказването си пред семинара „Държавност, икономика, справедливост".

Ние трябва тази вечер да намерим отговор на въпроса какво поражда този парадокс -  най-силният кабинет да е обект на най-силната критика. Аз твърдя, че с действията си досега този кабинет успя да освободи българското общество от усещането за полицейщина, никой вече не говори за рекет върху бизнеса и върху политическия опонент.

Това е власт с абсолютно различен манталитет от този на авторитарните типове, които ни управляваха през последните 4 години. В социалната сфера са направени неща, които не бяха по силите на цял мандат за други правителства.

Твърдя, че няма социална основа за протести. Обаче протести има. Откъде извират те? Ето това е онова, което трябва да осмислим на този двудневен семинар, посочи Местан. Той е категоричен, че срещу най-силния български кабинет стои възможно най-силният деструктивен опонент, който някога са имали българските правителства.

Имаме една изключително агресивна парламентарна и извънпарламентарна опозиция, готова на всичко, за да вземе реванш.

Местан посочи, че това е власт с абсолютно различен манталитет от този на авторитарните типове, които ни управляваха през последните 4 години.

В социалната сфера са направени неща, които не бяха по силите на цял мандат за други правителства. Твърдя, че няма кой знае каква социална основа за протест. Обаче протести има. Откъде извират те? Ето това е онова, което трябва да осмислим на този двудневен семинар.

Мисля, че възстановихме усещането за демокрация, възстановяваме постепенно и усещането за справедливост с целия този пакет социални мерки, които и изпълнителната власт, и законодателният орган във взаимодействие, успяхме да реализираме. Смятам, че едно от постиженията на кабинета е, че въпреки ежедневните провокации, не прибегна до употреба на несъразмерна полицейска сила, каза още лидерът на ДПС.

Местан благодари на лидера на БСП Сергей Станишев за изказването му по време на съвместния митинг на двете партии в София.

Аз знам какво огромно морално политическо значение има за нас онова, което направихте г-н Станишев на съвместния ни митинг, искам още веднъж да благодаря, но на свой ред от името на колегите ми да ви кажа, че ДПС ще се развива като нормална българска национална партия. Мисля, че това също допринася за добрия климат в отношенията и по места между БСП и ДПС.

Вярвам, че можем да постигнем достатъчно добра вътрешнопартийна, така и междупартийна кондиция и това е смисълът, основната цел на този семинар, за да може да управляваме по- успешно, което ще ни осигури предпоставки за успеха на изборите за Европейски парламент 2014, а те могат да осигурят прелегитимирането на кабинета „Орешарски" и партиите, които го подкрепяме, подчерта в заключение Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 7593 |16.11.2013 Местан: Борисов е докаран до жалки измерения . 83| 5521 |13.11.2013 Местан: ДПС не изнасилва БСП, Бизнес паркът обрича гражданите в политическа извратеност . 30| 5458 |08.11.2013 Местан: Да се разбере сметките на Бисеров от преди ДПС ли са или след . 43| 5324 |07.11.2013 Местан: Цацаров показа, че ДПС не е махнало Бисеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads