Реклама / Ads
47| 6487 |08.10.2012 НОВИНИ

К. Парамов: Костов и БСП имаха сделка, дори подписан документ

.
К. Парамов
Лъжците на прехода да бъдат изтрити от българската политика. Ироничната усмивка, която владеел снощи Иван Костов и в същото време Румен Овчаров, показвали наглия елемент в поведението им, когато ставало въпрос за оценка на прехода.
 

Групата на Иво Прокопиев много се озадачи от това, че станах икономически съветник на премиера, обяви по ТВ 7 икономическият анализатор К. Парамов. По едно време той се беше лансирал за премиер, напомни още Парамов и добави, че Прокопиев не се усетил, че ще се препъне.

Преди това Парамов съобщи, че ироничната усмивка, която владеел снощи Иван Костов и в същото време Румен Овчаров, показвали наглия елемент в поведението им, когато ставало въпрос за оценка на прехода. Те отсъствали от прехода, а само му се надсмивали отстрани, макар че те са основните творци и реализатори на този преход. И оттук трябва да си зададем въпроса - нужно ли е в отсрещната сграда, след толкова много тежки 22 години тези хора да останат там и да продължат да ни представляват като парламент, като сила за вземане на решение, като отговорност към държавата, като ангажимент към всички българи, които в голямата си част са твърде, твърде бедни, попита Парамов. 

Няма нищо скрито на света. Рано или късно, трябва всичко да се знае. Въпросът е един-единствен: кой по какъв начин и по какъв ред уреди схемата за реализацията на тези цени в ТЕЦ-1 и в ТЕЦ-3, каза Парамов по повод ново разследване на ТВ 7. 

Водещият Бареков осведоми, че тъкмо Иво Прокопиев продавал варовик на тройно завишени цени на частните ТЕЦ-ове, очевидно в техен икономически ущърб, но понеже те калкулират цената след това в сметките за тока, ние плащаме всъщност това.

Съдебната система влиза във фаза на реалност като работа и ако ние се организираме като държава чрез следващия парламент за едни много сериозни промени от лятото на 2013 г., ще достигнем до нивата, които са изискуеми за европейската практика, каза още Парамов. Не може един германски съд да осъди нарушителите и те да са в затвора и да са излежали вече присъдата, а нашият съд пренебрежително, неподготвено и некомпетентно да прокара цялата идея. Проблемът е правен, но той по-скоро в основата си е политически. И пак се връщаме на сградата от другата страна. парламентът е органът, който трябва да вземе неимоверно големите решения, а в парламента идват политическите партии. Кои са днес в политическите партии и имат ли право те в морален план, в организационен и в държавнически да останат там, или трябва да бъдат сменени? Моето категорично становище е, че всички онези, които в прехода злоупотребиха, излъгаха и манипулираха в най-яростния си и продажен план България, трябва да бъдат изтрити от българската политика и изгонени от тази държава, каза Парамов.

Освен това той каза, че имало сделка между БСП и Иван Костов, която не била тайна за политическите среди. Парамов каза, че Костов имал даже подписан документ с бившия вътрешен министър на Жан Виденов Николай Добрев, като целта на споразумението била БСП да поеме ангажимент как да се държи, за да пази статуквото на Костов, а Костов как да извърши ду масовата приватизация. В тази насока имало и среща между Кънчо Стойчев и Андрей Райчев с Костов.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 94| 7422 |07.10.2012 Ив. Костов: С референдума измамата "Белене" ще продължи на гърба на народа . 62| 7018 |28.09.2012 Иван Костов: Русия си прави шега с България . 105| 6234 |22.09.2012 Ив. Костов обяви края на руското господство . 106| 8007 |19.09.2012 Костов във Фейсбук: Сбъднаха се предупрежденията на ДСБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads