Реклама / Ads
1| 4949 |06.11.2014 НОВИНИ

К. Парамов пред Фрог: БНБ създава изкуствена подготовка за фалит на КТБ

.
Финансовият експерт Кольо Парамов
Първото съобщение на БНБ днес беше една изкуствена многомащабна подготовка за фалит. Хората вече на нищо не могат да се надяват. Управителният съвет на Централната банка последователно ще изважда такива факти, с които да подсили своята ангажираност на всяка цена да фалира банката. Това коментира пред Фрог нюз финансовият експерт Кольо Парамов по повод разпространеното преди малко писмо на БНБ.
 
С това БНБ за първи път прави две неща едновременно. Първото е, че се търси допълнителни причинно-следствени връзки, които да подсигурят отнемането на лиценза и да гарантират този акт. Второ- за първи път Управителният съвет на БНБ се насочва против подуправителя, който отговаря за „Банков наздор”. Това е твърде впечатляващо, каза Парамов.

По думите му, това е можело да стане културно и възпитано още на 26 март 2014 година, защото тогава управителното тяло на БНБ би следвало по доклада на подуправителя Цветан Гунев, да са се запознали със споменатата промяна. Видно е, че той е дал специално писмо по този повод. В една банка, която тогава е имала 7 милиарда лв. оборот, 35 млн. евро е нищо на фона на цялата дейност, която е извършвала банката през това време. Не знам от какво се е ръководел подуправителя, за да даде това разрешение, но четейки съобщението разбирам, че то е достатъчно добре банково обвързано и е много добре ясно и точно прецизирано. Това означава, че за тези 4, 222 млрд. лв. , които са посочени и обявени като черна дупка в банката, не могат да се приемат така наизуст. Вие виждате, че от точка първа до осма в съобщението на БНБ, каква прецизност има по отношение на обвързаните суми като прихващане от заемодателя към заемополучателя. Така, че до вчера говореха, че в банката има пълен хаос, няма кредитни досиета, няма отразена документация. От това разрешение от 25 март. т. г. ние виждаме прецизната обвързаност и последователната банкова точност. Не се наемам да коментирам дали е правилно или не, но решението на подуправителя е негово право и той носи отговорност, обясни експертът.

Според него, с това съобщение се прави първа стъпка към подготовката за обявяване на фалит на банката. Фалирането на банката ще бъде най-глупавия начин да се предизвика тежка финансова рецесия в България. Щом са решили от БНБ да правят това, да си следват пътя, а после ще си носят отговорността. При всички положения ще се стигне дотам, защото ни очакват много съдебни дела, заради цялата тази непоследователност от 22 юни досега, заключи Парамов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4417 |06.11.2014 БСП обвини кабинета "Близнашки" в национално предателство . 4| 4351 |06.11.2014 ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ Разпределение със загуба от 6,5 млн лв за 9-те месеца . 2| 5820 |05.11.2014 Адвокат Л. Рангелов пред Фрог: Има немалко примери за това, че прокуратурата действа под натиск . 7| 9626 |05.11.2014 Фрог научи: ГЕРБ внася предложение за промяна в Закона за МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads