Реклама / Ads
14| 6635 |07.04.2010 НОВИНИ

К. Парамов: Започна операция "Чисти ръце"

.
Кольо Парамов
В България, ако не си обвързан и лансиран от партия, не можеш да проходиш никъде, каза финансистът, който посочи модела на латиноамериканската олигархия и скапаната политическа класа у нас.
 

В България стартира операция "Чисти ръце" и това е сериозно завоевание на сегашното правителство, обяви по БТВ финансистът Кольо Парамов. Така ще се види кой кой е в страната и ще се преформулира политиката в страната. Това не стана по-рано, защото след управлението на Ив. Костов двете следващи правителства умишлено затлачиха България. Двамата вътрешни министри Г. Петканов и Р. Петров носят най-голяма отговорност за това състояние, категоричен беше Парамов. В най-скоро време ще станем свидетели на доразкриването на цялата система, каза той, според когото Румъния в това отношение много ни е изпреварила.

На 4 09. в това студио казах, че ще има 10 министри, подведени под отговорност, ако процесът продължи нататък, прогнозата ми ще се потвърди, каза финансистът, според когото предстои още 3-ма да бъдат уличени, а след това и други 3-ма. Според него сега има всички условия - ангажимент, реализация; трябва да се активизира и Сметната палата. Нашата в момента няма онзи голям принос, за да допринесе в разкриването на престъпленията.

Много хора във Варна и в други общини използват общинското си представителство, за да натрупат пари и да диктуват условията, по които да работят общините, обясни Парамов и каза, че това е практика в държавата, затова медузите не били само две-три. След този парламент един нов тип политическа класа трябва да създаде нови правила, продължи той. Не може Гуцанов във Варна да не е имал протекция отвисоко; той е поддържал връзка с всички висши функционери на БСП, използвал е ситуацията, защо да я пропусне, каза финансистът. Ако днес открием, че Гуцанов е извършил нарушения, трябва да попитаме как Станишев не е знаел. Партийната олигархия ражда тотален негативен образ на България в Европа. В България, ако не си обвързан и лансиран от партия, не можеш да проходиш никъде. Всички знаем, че има политическа намеса, че политическата класа си е отглеждала нови капиталисти, а те са я захранвали, продължи той. В Бургаския регион се очаквало разкриването на други медузи, прогнозира още Парамов, според когото бившите бургаски депутати може да се окажат следващите.

До 2000 г. откраднатите от банките пари захраниха основата на втората фаза на изкрадването на България. по времето на царя това продължи, Станишев я дозакърпи и дойдохме до модела на латиноамериканската олигархия и скапана политическа класа. Борисов няма друга алтернатива, освен да разкрие всички взаимовръзки, за да се изгради поносимост към политика. Държавата е задължена да противодейства на настоящата система, заключи Парамов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 10357 |31.03.2010 Операция "Медузи" опари 4-ма във Варна, БСП брани единия . 9| 4703 |23.03.2010 К. Парамов: Спешно да се преразгледа държавният бюджет . 5| 5073 |23.03.2010 Операция "Лапачите" тръгна в София и Петрич . 63| 11543 |12.03.2010 Парамов: Неясните милиони около Райчев, Стойчев и Румен Петков ме правят неудобен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads