Реклама / Ads
1| 3825 |23.02.2017 НОВИНИ

Паргов: Не може да се подготвят честни избори с кадри на ГЕРБ

.
Калоян Паргов
Не може да се подготвят честни и демократични избори с кадри на ГЕРБ. За да може да бъде безпристрастен процесът, правителството върви към спазването на този ангажимент и предприема нужните промени, за да може всички да са спокойни, че гласове няма да се купуват и към всички ще има еднакво отношение, за да може състезанието да бъде максимално честно и справедливо.
 
Това заяви преед БНТ Калоян Паргов, лидер на столичните социалисти и член на ИБ на БСП.

Той потвърди информацията, че г-жа Корнелия Нинова има покана да заеме мястото на Антониу Гутериш в Социалистическия интернационал и допълни, че това е оценка както за самата нея, така и за БСП през последната една година. Дали ще бъде избрана, това ще се реши следващата седмица на форум в Колумбия. "Да си вицепрезидент на Социнтерна е едно признание. Малко са политиците в България, които получават такова признание директно. Такива досега бяха Сергей Станишев и Ирина Бокова чрез ЮНЕСКО и ПЕС. Силно се надявам, че тази номинация и покана, която лично е получила г-жа Нинова от г-н Луис Аяла, генерален секретар на Социалистическия Интернационал, ще бъде оценена подобаващо от всички държави-членки на Социнтерна", посочи още той.

Калоян Паргов призна, че по традиция София е дясна вече 27 години, но по време на президентските избори миналата година нещо се случи. В тази кампания БСП няма да заложи на традиционните социални послания. Държавата има нужда от силна икономика, която да генерира такива приходи в бюджета, които да позволят една стабилна социална политика. "В София ще заложим на друга стратегия, свързана с проблемите на софиянци. Вчера стана ясно, че билетчето в София падна в съда". По думите му това показва, че БСП е конструктивна опозиция и върви в правилната посока, въпреки намаления си състав като брой общински съветници. Паргов беше категоричен, че бъдещите депутати на БСП имат силно отношение към проблемите, които възникват за софиянци и от "Топлофикация", и от "Софийска вода" и от чистотата на въздуха.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5697 |22.02.2017 Проф. Константинов: На изборите може да се повтори случаят ”Арена Армеец” . 3| 3467 |22.02.2017 Борис Велчев: Резултатите от вота може да бъдат оспорени . 8| 12214 |19.02.2017 Адв. Хаджигенов: Независим прокурор може да повдигне обвинение на Борисов . 13| 12255 |19.02.2017 Дончева: Нинова може да стане премиер, но няма потенциал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads