Реклама / Ads
27| 5486 |03.03.2010 НОВИНИ

Парламентарен "разнобой" за 3-ти март докато Бузек е в България

.
Властта отбелязва Трети март с председателя на ЕП Йежи Бузек, „Атака” за пръв път няма да протестира, а ще пее с хитови естрадни звезди. Яне Янев прави сензационни разкрития в Рибново в деня на Освобождението, БСП до последно не знае на коя церемония ще отиде.
 

За пръв път като премиер Бойко Борисов ще отпразнува днешния Трети март с председателя на Европейския парламент Йежи Бузек. В 13:00 ч шефката на Народното събрание Цецка Цачева ще посрещне ВИП-госта си, за да поговорят на „четири очи”. Веднага след това Бузек ще се срещне последователно с премиера Бойко Борисов и президента Георги Първанов. Председателят на ЕП ще присъства и на тържествената заря-проверка по случай Националния празник на България Трети март. Самият той подчерта, че е чест да бъде гост на страната ни в такъв ден. Политическият партньор на ГЕРБ в парламента „Атака” тази година няма да организира традиционното си протестно шествие на Трети март. Националистите се надяват да поставят началото на нова традиция - всенародно честване на Освобождението от турско робство и от всяко робство.

Националният празник Трети март да е ден на всенародно веселие и радост, призовават патриотите и организират тържествен митинг-концерт, посветен на Освобождението на България от турско иго на площад „Александър Невски” в 13:00 часа. В продължение на близо 4 часа депутатите от „Атака” Калина Крумова и Деница Гаджева ще бъдат водещи на концерта, облечени в национални носии, осигурени от ансамбъл "Българе". Двете народни представителки ще бъдат заедно
на сцената със звездите Васил Найденов, Георги Христов, Валя Балканска и ансамбъл "Сто каба гайди".

От РЗС пък са решили да отпразнуват Освобождението в Рибново. Лидерът Яне Янев, заедно със съпартийци, ще посети общината по покана на кмета Мустафа Авдиков. За пръв пък депутатите ще отбележат Националния празник на България в знаковото родопско село, като по този начин РЗС за пореден път показва, че не е против традициите и религията на мюсюлманите, а против корупционните схеми на местните феодали, съобщават от централата на партията. В типично свой стил Яне Янев се закани, че покрай празника ще оповести тайни документи, разкриващи драстичното увеличение на заплатите на управляващата върхушка. След официалната част представителите от РЗС ще гостуват в дома на местни хора, за да се запознаят с проблемите им.

Представителите на ДПС също ще уважат официалните церемонии. Дясната ръка на Ахмед Доган Лютви Местан заяви пред Frognews.bg, че както всяка година, от „Движението за права и свободи” ще присъстват на паметника на Незнайния воин в 11:00 ч, както и на вечерната заря. „Не може да не бъдем на Националния празник на България. Някои наши депутати дори ще празнуват в избирателните си райони.”, добави Лютви Местан.

Вдясно лидерът на СДС Мартин Димитров по традиция ще почете празника на връх „Шипка” в компанията на свои съпартийци. Коалиционният му партньор и председател на ДСБ Иван Костов е предпочел да посвети неработния ден на семейството си.

БСП, за съжаление беше единствената парламентарно представена партия, която не успя да даде отговор как и къде лидерите на „столетницата” ще отбележат празника. Въпреки многократните ни позвънявания, „левицата” така и не успя да реши официално дали ще застане рамо до рамо с Георги Първанов, който чрез Бриго Аспарухов задочно я отлъчи, или ще направи своя собствена организация по повода.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5626 |19.02.2010 Затворници купонясват, докато Трактора се пече в съда . 2| 5370 |24.06.2009 Газ без посредници за България няма да има докато не изтекат сегашните договори . 0| 4365 |08.05.2008 Гишетата вече ще работят, докато има чакащи граждани пред тях . 0| 4938 |02.05.2008 Тунел “Ечемишка” отворен, докато не свърши ремантът на „Топли дол”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads