Реклама / Ads
1| 4080 |27.11.2019 НОВИНИ

Парламентът ще разгледа промени, касаещи трансграничните данъчни схеми

.
Източник: БГНЕС
Парламентът ще разгледа промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс на първо четене, касаещи трансграничните данъчни схеми. Депутатите ще се занимаят и с изменения в Закона за платежните услуги и платежните системи, които ще бъдат подложени на първо гласуване.
 

 Това предвижда седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание.

Измененията са в съответствие с европейска директива. Със законопроекта се въвежда механизъм за предоставяне на информация за трансгранични данъчни схеми, при които съществува потенциален риск от избягване на данъчно облагане и за автоматичния обмен на информация за тези схеми между държавите членки.

 

Голяма част от промените в платежните услуги и платежните системи транспонират европейска директива. Други промени са свързани с осигуряване на възможност за допълнителна проверка при лицензиране или при придобиване на контрол върху участието в капитала на платежна институция, съответно дружество за електронни пари, за спазване на определени законови изисквания от лица, притежаващи под 10 % от капитала.Част от текстовете са свързани уреждането на изискванията към защитните мерки, прилагани от платежните институции и дружествата за електронни пари, както и редът за разглеждане на жалби от БНБ и доставчик на платежни услуги.

 

Народните представители ще разгледат и промени в Закона за висшето образование на първо четене. Целта на предложените със законопроекта изменения и допълнения е постигане на система за висше образование, която да е способна да отговори на динамиката на обществените процеси при поддържане на необходимото качество на висше образование. Със законопроекта се насърчава развитието на всяка една от институциите за висше образование в сътрудничество и с активната подкрепа на държавата.

 

На вниманието на депутатите се поставя и първо гласуване на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти. В законопроекта е поставен акцент върху актуализиране на позоваванията на европейски регламент за статистиката за енергийния сектор. С текстовете се въвежда определение за „нефтени продукти“ и нова редакция на определението за „брутни вътрешни доставки“, както и по-детайлното идентифициране на различните петролни продукти, които се включват при изчисляване на задължението за поддържане на запасите и при отчитане изпълнението на вече създадените запаси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4075 |26.11.2019 Европарламентът прие Резолюция за правата на децата . 13| 4341 |22.11.2019 Втора камбана за глухи:Европарламентът ще призове страните от ЕС да приемат Истанбулската конвенция . 33| 28672 |11.11.2019 Борисов заведе Херо Мустафа да разгледат газовата връзка между България и Гърция . 0| 4160 |06.11.2019 ”Карнеги” и ”Левада”: Повечето руснаци искат решителни промени, но ако може безболезнени и при тази власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads