Реклама / Ads
0| 4924 |26.04.2013 НОВИНИ

Парното в София с две цени

.
Парното в София да бъде с две цени, предлага столичната „Топлофикация”. Така по време на отоплителния сезон цената на топлоенергията до 250 квтч ще има отстъпка от 20%.
 

Предвижда се евтините киловати да важат за всички абонати и да се начисляват във всички сметки разясни идеята кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от Монитор.

Според нея  намалението ще се усети най-силно от хората, които ограничават ползването на парно, т.е. от бедните. Предложението за новите тарифи е записано в доклад на „Топлофикация”, внесен в Столичния общински съвет. В него се предлага новата цена да влезе в сила от 1 юли. Преди това обаче тя трябва да бъде одобрена от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Освен това „Топлофикация” планира да спира делата на длъжниците си, ако платят накуп 30% от натрупаната сума. След това борчлията трябва всеки месец да плаща по 10 на сто. За да се стимулират лоялните клиенти, дружеството предвижда веднъж в годината да се опрощава половин сметка парно.

Това ще важи за абонатите, които са избрали да плащат на равни вноски. От бонуса ще се възползват софиянци, които плащат разсрочено на 11 вноски плюс една изравнителна и нямат просрочени задължения. Точно последната месечна сметка ще им бъде намалена наполовина. В допълнение, клиентите на дружеството, които изберат такава схема от следващия отоплителен сезон, ще получат отстъпката от първата си сметка. Според главния архитект на столицата Петър Диков санирането ще намали сметките за парно с 10 на сто. 64 типови проекта за обновяване на панелките в София са готови.

За различните райони ще има одобрени различни цветове и нюанси на обновените блокове. Над 40 заявления за обновяване на панелки са подадени от София. Вече се поема 75% от финансирането с европари. „Нужна е и подкрепа за социално слабите семейства, за които 25% собствено финансиране би било проблем”, смята Фандъкова. Тя припомни, че София е градът с най-много панелки – над 200 000.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5480 |25.04.2013 Въоръжени обраха нотариална кантора насред София . 4| 5106 |23.04.2013 Решението за цената на водата в София се отлага. Засега . 4| 5607 |18.04.2013 Фандъкова похвали ниската безработица в София пред румънци . 2| 5801 |18.04.2013 Простреляха наркодилъра Дебелия в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads