Реклама / Ads
7| 4152 |10.03.2016 НОВИНИ

Партия на зелените иска оставките на министър Москов на депутата Семир Хусеин абу Мелих

.
„Партия на зелените” изпрати писмо до министър-председателя Бойко Борисов, в което иска оставките на здравния министър Петър Москов и на народния представител Семир Хусеин абу Мелих, се посочва в съобщение до медиите от „Партия на зелените”.
 
Партията призова премиера да поиска и приеме оставката на д-р Петър Москов като министър на здравеопазването по три основни причини: „Един министър в правова държава не може да си позволява да нарушава и заобикаля действащи закони по целесъобразност, какъвто е случаят с т.н. „турски ваксини". Управлението по целесъобразност в исторически план винаги е водело до диктатура; липсата на управленски и административен капацитет за да осъществява управленските функции, особено на функцията „Контрол" в системата на здравеопазването. Естествена последица от тази липса е неговото решение за пръстовата идентификация, с което противоконституционно възприема и превръща всички български граждани в престъпници. Заради отменената здравна реформа от страна на Конституционния съд и задаващия се хаос и колапс в системата на здравеопазването и реалният фалит на десетки общински болници, които няма да получат необходимите им средства от НЗОК”, се посочва в писмото на партията.

„В контекста на първата основна причина - в правова държава никой не може да си позволява да нарушава и заобикаля действащи закони по целесъобразност, какъвто е случаят с т.н. „турски ваксини" Ви, призоваваме, чрез Председателя на Парламентарната група на ГЕРБ г-н. Цветан Цветанов, да поискате оставката на народния представител Семир Хусеин абу Мелих”, пишат от още от ПП „Партия на зелените”. От партията уточняват, че в сутрешен блок на гледана национална телевизия той си е позволил неколкократно да заяви „Какво от това, че д-р Москов е нарушил няколко закона и нормативни актове - важното е, че има ваксина!!!". Според  „Партия на зелените” изказването е несъвместимо с битността на г-н Семир Хусеин абу Мелих в качеството му на законотворец.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4628 |09.03.2016 Пак искат оставка на Сотир Цацаров . 3| 4701 |09.03.2016 БАН иска да се легализира индустриалния коноп . 19| 4822 |09.03.2016 Партия "14 юни" ще маха модела #КОЙ . 13| 4359 |09.03.2016 ДПС поиска оставката на Петър Москов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads