Реклама / Ads
4| 5718 |29.03.2017 НОВИНИ

В партията на Кунева не уважават оставките

.
На този етап няма оставки в Движение ”България на гражданите” (ДБГ). Това обяви Димитър Делчев на влизане в централата на СДС, където започва Националният координационен съвет на Реформаторския блок.На заседанието ще бъде разгледана колективната оставка на ръководния орган. Ще бъде направен и анализ на резултатите от изборите, които на практика оставиха извън парламента.
 
Припомняме, че коалицията Реформаторски блок - Глас народен остана извън парламента. Тя е на шесто място при резултати на 100 % от протоколите на Секционните избирателни комисии (СИК) в Регионалните избирателни комисии (РИК). Реформаторите са подкрепени от 3.06%. С този резултат те не преминават 4-процентната бариера за Народно събрание.

Заради изборните резултати Политическият съвет на реформаторите подаде оставка. Вчера оставка хвърли и лидерът на СДС Божидар Лукарски. Примерът му е последван от цялото ръководство на партията.

"Разединението доведе до това да има три лодки на тези избори и нито една не успя да прекоси морето", коментира Димитър Делчев, очевидно визирайки политическите формации на Радан Кънев и Христо Иванов.

Очевидно, че тези три лодки трябва да се съберат в един по-голям кораб, смята Делчев. "Дали ще стане, е въпрос на мислене за хората и за избирателите", коментира още той. По думите му, всеки трябва да си направи преценката за себе си и да търси разговори с партньорите около него.

"Много важно е да видим сега как ще се сформира това правителство, кой ще стои зад това правителство, дали ще е прозрачно", подчерта Димитър Делчев. Той допълни, че на този етап не виждат прозрачност.

Няма оставки в ДБГ, а в Реформаторския блок, защото на тези избори се яви Блокът, а не партиите поотделно. Това обясни заместник-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски.

Запитан дали лидерът на ДБГ Меглена Кунева трябва да последва примера на Радан Кънев, който подаде оставка, Зеленогорски изтъкна, че тя първа е дала пример, тъй като не е участвала в изборите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5270 |27.03.2017 ARD: ДОСТ е партията на Ердоган в България . 5| 4076 |13.03.2017 Кунева: Обстановката в Турция трябва да се следи внимателно . 6| 3805 |14.02.2017 Кунева: Милион и половина щяха да бъдат откраднати по ромски проекти . 6| 4312 |14.02.2017 „Брюксел спря парите, заради Кунева“ или омертата на ГЕРБ и БСП!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads