Реклама / Ads
14| 5081 |20.01.2013 НОВИНИ

Партията на Кунева вижда в нападението над Доган политически, а не криминален акт

.
Всяко оттегляне на лидер на партия до някаква степен е стратегически ход. В това е убеден Тома Биков от националния съвет на "Движение България на гражданите" по отношение на бъдещето на партията на Ахмед Доган.
 

Биков бе лаконичен в коментарите си за оттеглянето на Доган от лидерския пост в ДПС, но даде оценка на опита за покушение над него, определяйки акта като политически, но не и като криминален. От движението на Кунева изразиха тревога от неадекватната реакция на Националната служба за охрана и на премиера Бойко Борисов, който в продължение на 24 часа след случилото се продължавал да се крие.

Имаме много сериозен проблем със сигурността в страната, категоричен е Биков: „Само ще ви припомня, че по време на атентата в Бургас Борисов отново се скри. Той се появява винаги, където няма нужда от него и го няма никъде, където трябва да бъде".

Призивът на вътрешния министър Цветан Цветанов към всички политически партии - да бъдат по-умерени в изказванията си относно вчерашния инцидент, Тома Биков коментира така: „Един от най-агресивните български политици е Цветан Цветанов. Този човек да призовава към нормалност и умореност, ми се струва едно допълнение към целия абсурд, който наблюдаваме през последните дни".

От движението на Кунева призоваха за бойкот на предстоящия референдум, тъй като той бил пиар на Българската социалистическа партия, в който пряко са се включили от ГЕРБ. Грехота е да се харчат държавни пари за циркове, увери заместник-председателят на партията Иван Стамболов: „Ако този референдум не достигне избирателна активност до 20%, то ние настояваме партиите ГЕРБ и БСП да възстановят парите, изхарчени за неговото организиране".

Единственият ефект от референдума ще бъде отблъсването на много хора от демократичния процес и от идеята за гласуване, допълват още от България на гражданите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6335 |18.01.2013 Дянков: Питайте Кунева за гроздовата ракия . 28| 5029 |15.01.2013 Кунева прозря, че и Стив Джобс нямал оцеляване у нас . 51| 5625 |08.01.2013 Д. Вълчев: Борисов да благодари на Кунева за европейските фондове . 56| 6385 |04.01.2013 М. Найденов покани Илияна Йотова и Меглена Кунева в "комисията дюни"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads