Реклама / Ads
3| 5299 |24.04.2013 НОВИНИ

Партиите се обединиха около идеята 50% от продуктите на пазара да бъдат родни

.
"Трябва да бъде намалена драстично бюрокрацията, за да може отново България да има земеделие", заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Петя Ставрева. Тя каза още, че поне 50% от продуктите на пазара трябва да са родни.
 

Мария Габриел, ГЕРБ, заяви, че  българското производство е застрашено от Турция и Гърция. Тя защити идеята за това половината от продуктите в големите вериги да бъдат български. Габриел каза една добра новина, че Турция е отворила отново границата си за внос на български млечни продукти. Габриел смята още, че не може да се спре производството от други държави. Относно това дали може да се спре вноса на даден продукт в сезон, в който той се произвежда в страната ни, Мария Габриел каза, че това може да стане само при условие, че родното производство може да задоволи потреблението.

Светла Бъчварова от БСП също коментира идеята за това продуктите в магазините да бъдат на половина родно производство. Според нея предложението е много добро, но трябва собствениците на магазини да могат да печелят и да бъдат стимулирани, за да продават продукти, произведени у нас.

Салиха Емин от ДПС смята, че трябва да има кардинална промяна в сектора "Земеделие" . В условие на тежка криза трябва да се седне и да се начертаят пътищата за национално развитие, смята Емин. Според нея трябва да се насочи вниманието на политиците към средното и дребното фермерство.

Петя Ставрева засегна темата за животновъдите и оплакванията им от фалит. Тя обвини директно ДПС и ГЕРБ за това. "Отново има торба за лъжи", добави Ставрева и допълни, че фермерите се оплакват, че преди избори само се обещава, а след това нищо не се върши.

БСП и ДПС обвиниха ГЕРБ относно цената на продуктите, която е скочила след въвеждането на "Български Държавен Стандарт". Представителите на двете партии смятат, че идеята за стандарта е добра, но не е имало никакъв контрол и затова другите продукти са поскъпнали значително.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5292 |19.04.2013 Гума от ТИР уби пешеходец на Околовръстния път . 155| 7015 |06.04.2013 Йордан Соколов: ГЕРБ е единствена алтернатива за десния избирател . 49| 6191 |03.04.2013 Янко Петров: Партиите се опитват да подменят лицата на протеста . 0| 5167 |25.03.2013 Гришо излиза срещу Мъри днес около 20,00 часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads