Реклама / Ads
2| 5896 |10.05.2013 НОВИНИ

Партиите отказват да се изправят срещу ЛИДЕР на дебат в Пазарджик

.
Георги Белчев, водач на листата на ПП ЛИДЕР в Пазарджик
Имат ли възможност избирателите в област Пазарджик да направят информиран избор на предстоящите парламентарни избори? Аз смятам, че НЕ! По време на цялата предизборна кампания, местните медии положиха напразни усилия за организацията на дебати между участниците в предстоящия вот, коментира Георги Белчев, водач на листата на ПП ЛИДЕР в Пазарджик.
 

Смятайки, че когато поканата бъде отправена от участник в кампанията, местните политическите мастодонти /покрити от националната подкрепа на своите „вождове”/ ще намерят сили да се явят на един публичен обществен дебат, който трябваше да се проведе в залата на Младежки дом и, който трябваше да покаже разликите ни пред жителите на област Пазарджик. Уви, това не се случи.

Броейки мандатите, които знайни и незнайни социолози им предсказват, местните водачи на партийни листи се скриха от този дебат. Скриха се от справедливия укор на своите съграждани. Страх, заради изцапани костюми от хвърлени яйца, страх от освиркване, страх от подаръци като географски карти на областта, а може би и страх от неподготвеност.

С отношението си към тази възможност, местните участници в предизборната надпревара, показаха, че не са научили урока си от зимата. Нещо повече,  те показаха и отношението си към жителите на Пазарджик. Поканата ми за участие към щаба на ГЕРБ бе отхвърлена с мотива, че участието в дебати не влиза в стратегията на партията в предизборната кампания. И естествено, далеч по – лесно е да се скриеш в предизборните срещи със симпатизанти, на които можеш да обясниш, колко си силен и колко си смел. И колко воля имаш. Защото е много по лесно да платиш едни 90 –100 хил. лева за концерт на пл. „Константин Величков”, където да дойдат лидерите ти и ти осигурят един или два мандата в областта.

От щаба на червените, които от години имат навика да си определят враг бяха категорични - Или с ГЕРБ или без нас. Информиран избор на пазарджиклии? Забрави! Водачката на листата предпочете участието си в предаване на регионална телевизия, вместо да се изправи пред пазарджиклии и в открит публичен дебат да защити тезите си. Дали е правилно ще решат гражданите на 12 май! Първоначалните положителни сигнали от щаба на ДПС не се оправдаха. И оттам си намериха политически и тактически предизборни причини да не се явят. Оказа се, че от всички поканени за участие, единствено от предизборния щаб на Слави Василев бе получен  положителен отговор.

Дали само на младите участници в тази кампания им пука и защо се крият другите? С помощта на изтъркани политически мотиви, клишета и неразбираеми за никого предизборни стратегии, представителите на така наречени „големи партии” се скриха от един истински дебат пред гражданското общество в Пазарджик. Дебат, който трябваше да покаже, че не всички сме еднакви. Че има подготвени и неподготвени, че има знаещи и незнаещи, че има можещи и неможещи.  
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5399 |08.05.2013 Гюнтер Огрис: В Австрия партиите имат пълно доверие в преброяването . 3| 5293 |24.04.2013 Партиите се обединиха около идеята 50% от продуктите на пазара да бъдат родни . 49| 6184 |03.04.2013 Янко Петров: Партиите се опитват да подменят лицата на протеста . 14| 5776 |27.02.2013 Партиите си спазарявали лидерите на улицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads