Реклама / Ads
21| 5236 |07.03.2009 НОВИНИ

Партизани молят Станишев да защити модела Дупница

.
Активните борци от общината бранят кмета Атанас Янков и председателя на общинския съвет Явор Тодоров. БСП се дистанцирала от исканията им.
 

Информационният сайт „Галеви-инфо”, създаден преди месец в подкрепа на арестуваните дупнишки бизнесмени Пламен Христов и Ангел Галев, публикува днес две писма, изпратени от партизани от района и социалисти до председателя на Висшия съвет на БСП, премиера Сергей Станишев и депутатката от Кюстендил Мая Манолова. В тях ветераните настояват ръководството на партията и държавата да подкрепят модела Дупница, както и да се разграничат от неоснователните атаки и оплюването на кметското и общинско ръководство.
Първото  „Открито писмо” е от Васил Тодоров Гогев, партизанин от дупнишкия отряд и бивш шеф на Държавна сигурност в Дупница. Той е и баща на председателя на общинския съвет Явор Тодоров. Активният борец се обявява в защита на сина си и на кмета на града Атанас Янков, който пък бил син на негов другар партизанин.
„Искам да ви попитам, с какво тези деца ви попречиха, с това, че града ги уважава и обича, с това, че направиха за града и общината и нейните жители това, което други не успяха за години”, пита сърдитият партизанин другаря Станишев.
В другото „Писмо – обръщение” 23-ма ветерани и БСП активисти настояват „Правителството на Република България да прояви разбиране и адекватно отношение към проблемите на община Дупница и нейното местно управление”.
Frognews.bg припомня, че Явор Тодоров и Атанас Янков  от няколко месеца са под прицела на прокуратурата и разследващите органи за злоупотреби с власт и харчене на бюджета на кметството. Двамата се свързват и като близки съратници на топарестантите братя Галеви. Кръгове от обществеността на Дупница ги обвинява, че са създали престъпен модел на управление, напомнящ на стила на колумбийските картели. В България пък „Моделът Дупница” стана нарицателно за обвързване на мафията с общинската власт.
Източници на Frognews.bg твърдят, че двете писма са пратени още в края на декември, но до сега са пазени в тайна. Сергей Станишев и ръководството на БСП отказали да се ангажират с тях и това наложило да бъдат публикувани в сайта на Галеви.

Frognews.bg

 

1_pismo.jpg2_pismo.jpg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6112 |26.02.2009 Вотът срещу правителството на Станишев отново се провали . 46| 5411 |25.02.2009 Станишев: Правителството е работещо, макар и не безгрешно . 62| 5706 |23.02.2009 Станишев: Атаките срещу НАП и митниците са срещу държавата . 54| 6079 |20.02.2009 Станишев: Ако боли зъб, не се реже главата!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads