Реклама / Ads
16| 7587 |08.04.2020 НОВИНИ

Първан Симеонов: Румен Радев беше затова избран, за да бъде коректив на властта

.
Първан Симеонов Източник: БГНЕС
„В адреналиновите времена на уплахата има обществена мобилизация и скупчване на хората около властта. Но утре, когато това отмине, ще започнем да мислим повече за работните места, за социалната система и за икономиката и този тип послания, които президентът излъчва, ще бъдат актуални. Въпросът не е кой е крив, кой прав – президентът или премиерът...
 

Обществото е в ситуация на мобилизация около мерките, които са взети, и то трудно чува повечето новини в информационния поток... Имаме два прочита за политиката, която правителството и президентът изповядват, тези два прочита ги чуваме от доста време насам. Не ни прави впечатление това противопоставяне, а и Румен Радев беше затова избран, да бъде коректив на властта“. Това коментира пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп Интернешънъл“.

 

Той припомни проучване на „Галъп“, според което българите разбират и възприемат мерките и че над 80% ги намират за поносими:

 

„Българите понякога имаме голям комплекс за малоценност, постоянно смятаме, че нещо бъркаме. Време е да си кажем, че се справяме добре в тази ситуация. Българското общество реагира мобилизирано и дисциплинирано. Поне засега печелим време. Може да направим нещо, което да ни накара най-накрая да си повярваме“.


Симеонов подчерта, че при такива ситуации хората са склонни да правят по-сърдечни жестове:


„Но разликата между желанието да помогнеш и пълната гротеска е много малка. С крачка напред, с две назад, после с три напред, депутатите няма да бъдат запомнени с добро“.


Според политолога парадоксът на мерките е, че колкото по-успешни са те, хората ги намират за все по-ненужни.


„Властта трябва да помисли за следващия етап. В нашите изследвания се вижда, че расте тревогата на хората за работните места. Трябва много да се мисли, преди да се предприеме даден ход“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 6469 |06.04.2020 Плевнелиев хвърли вината за положението ни на Румен Радев и БСП . 55| 6925 |03.04.2020 Румен Радев с изявление: Мизерията не е спасение от вируса . 5| 3910 |25.03.2020 Отлага се посещение на Румен Радев в Германия . 26| 4145 |25.03.2020 Първан Симеонов: Българите одобряват извънредното положение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads