Реклама / Ads
23| 5477 |18.10.2013 НОВИНИ

Г. Първанов: "Атака" губи мача, но БСП защо мълчи?

.
Георги Първанов
"Атака" разбира, че губи мача, състезанието, Националният фронт вече им диша във врата, той е с една обиколка пред тях. Това изнервя тази партия, тя иска да се върне в мача, но нашето мълчание, отсъствието на ясна позиция ще накърни сериозно позициите сред голяма част от избирателите
 
Това заяви президентът Георги Първанов /2001-2012 г./ в петък в Стара Загора, където гостува, предаде Стандарт Нюз. „Днес бе Брюксел, вчера бе отношението към бежанците, онзи ден имаше друга конфронтационна тема и аз нямам обяснение защо мълчим, защо не отстояваме своите позиции", посочи Първанов. Според него греши онзи, които си мисли, че левият избирател може да преглътне всичко.

 

Първанов припомни, че веднага след предсрочните избори е предупредил, че има опасност БСП да изпадне в ситуация на тежко заложничество от реалния победител Атака, който ударил джакпота. „По-добре е да се каже почтено каква е нашата позиция и да я отстояваме, отколкото в името на оцеляването във властта да правим такива неуправляеми компромиси", заключи той.
 

Георги Първанов разкритикува и коалиционната политика на своята партия. „Измислихме т.нар. програмно-експертно правителство, което прикрива лични амбиции ", каза той и не скри, че продължава да държи на коалициите като форма на управление. Според него коалиция не е мръсна дума, а е дефектен начинът, по който я правим в България. „Ние правим коалиционно управление, което е коалиционно, а я няма онази една страничка да видим какво са се договорили и под какво са се подписали, даде пример със сегашното управление Първанов и припомни, че при предишната голяма коалиция в Германия християндемократите и социалдемократите са подписали 1100 страници споразумение.
 

В Града на липите в петък се проведе втората дискусия, в рамките на дискусионната мрежа, която ескпрезидентът изгражда в страната. Негови домакини бяха бившият здравен министър д-р Евгений Желев и бившият областен лидер на БСП Трифон Митев, и двамата сред „отстреляните" като негови хора. Първанов се срещна с дейци на културата, разговаря с журналисти, а вечерта ще проведе и планираната дискусия със свои съмишленици за езика на днешните политици.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5652 |18.10.2013 Борисов търси подкрепа от "Атака" за бежанците и земята . 98| 10939 |17.10.2013 ПЕС иска обяснение на Станишев за "Атака", комунизма и ДС . 14| 4910 |17.10.2013 От "Атака" гласуват по съвест за пушенето . 16| 5381 |16.10.2013 "Неидентифицируемите" сирийци разяриха "Атака"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads