Реклама / Ads
14| 5951 |17.02.2014 НОВИНИ

Първанов: БСП и ДПС ще се договорят за уседналостта и агитацията

.
Георги Първанов Източник: Булфото
БСП загуби с това ръководство поредица от избори – централни и местни. БСП ги губи, без никой да пречи. АБВ ще бъде опонент на всички парламентарно представени формации. Ще търсим политическа опора в партии, които са извън парламентарното пространство.
 

Това каза на пресконференция във Варна Георги Първанов, председател на Националната гражданска инициатива АБВ, предаде „Фокус”.

„АБВ не е създадено, за да пречи на някого. Всички ние консолидирано и единно сме подкрепяли и сме агитирали, и за ръководството, и за съответните кандидати. Единството може и да е необходимо, но не е достатъчно условие да печелиш избори. Ако на ”Позитано” не разберат това, никога няма да спечелят избори”, коментира Първанов.

Той посочи, че в сегашната политическа ситуация няма нищо легитимно демократично, всичко е абстрактно и задкулисно. Кръгът Пеевски е символ на задкулисието в България. Според Георги Първанов, ако голямата партия не сервира толкова власт, няма как тази власт да се изконсумира от ДПС, особено от кръга Пеевски. Първанов допълни, че подобни нотки се появяват и в думите на някой от ръководството на БСП, в частност Янаки Стоилов.

Ивайло Калфин, водач на евролистата на АБВ, допълни, че малко хора се припознават в политиката, която водят двете основни партии в България – ГЕРБ и БСП.

„Това, че се появяват други партии на политическия пазар е оздравително и за обществото, и за партийната структура. Един от проблемите на държавата през последните години е, че цялото й развитие се изчерпва с конфликта Станишев – Борисов”, подчерта Калфин.

АБВ ще бъде опонент на всички парламентарно представени формации. Ако допуснем, че се предизвикат предсрочни парламентарни избори през май, ние ще участваме със своя самостоятелна листа, както ще участваме и на изборите за Европейски парламент. Регистрацията за изборите ще бъде АБВ, ще търсим политическа опора в партии, които са извън парламентарното пространство, каза още Георги Първанов.

Той изрази мнение, че изборната агитация трябва да се провежда на официалния за страната език, както е разписано в Конституцията. „Повдигането на този въпрос създава остро етническо напрежение и този, който си играе с етническата карта, рискува етническия мир в страната.

Допускам, че ще се постигне договореност – сделка, и въпросът с агитацията ще се реши. ДПС и без това агитира на турски език по време на своите масови събрания, но БСП ще се съгласи да приеме формулировката на ДПС по проблема за уседналостта, с което практически ще им направи поредната голяма услуга”, каза Първанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6438 |14.02.2014 Първанов: Червените милост не искат . 16| 5718 |02.02.2014 Първанов: Снетото доверие - стягане редиците чрез показен разстрел . 48| 5726 |31.01.2014 Първанов: Ако референдумът се провали, вносителят да си подаде оставката . 21| 6467 |29.01.2014 Първанов: АБВ се отказва от „всичко що е платено”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads