Реклама / Ads
100| 5701 |28.04.2013 НОВИНИ

Г. Първанов: Не, че левицата си го е заработила, но е алтернатива

.
Георги Първанов
Дайте да слушаме по-малко Брюксел, аман от тези пристрастни оценки, призова Първанов. Тежко и горко на този, който ще дойде на власт в тази тежка икономическа и ценностна криза, смята той. ГЕРБ няма да катастрофира, ще мине 4%-тната бариера, отчита той.
 

Левицата все повече се утвърждава като алтернатива, не, че ние сме си го заработили, но няма кой друг, заяви по ТВ 7 президентът от 2001 до 2011 г. Георги Първанов и обясни, че се чувствал погнусен от скандала с подслушванията.

Това, че МВР работи за лицата, които са на върха, дефакто е частно, смята той. Докладите някой ги е чел, очевидно това са били премиерът и неговият вицепремиер. Но, ако има други частни структури, къде е държавата, попита Първанов. Ако Борисов има доказателства, че Станишев стои зад частните МВР-та, нека държавата да ги разчисти, призова той.

Първанов отчита, че никой сега не можел да направи реално социологическо проучване. ГЕРБ няма да може да надделее в тези избори, БСП ще получи своето, но не ми е убедително, ако се наложи да формираме правителство от втора позиция, ако не си победител в изборите. Това не е стратегическо и дългосрочно. Очаквам резултат, който ще ни постави пред много тежки изпитания при формирането на кабинет. Има риска да няма стабилно управление, предвиждам резултат, който ще е близък и необходимост от коалиция, каза Първанов.

Трябва да има здрава коалиция, счита той и посочи за пример тройната коалиция. Ако няма комфорт, то поне трябват условия, за да проведе непопулярните мерки, защото иначе всеки може да реализира покупко-продажба, добави Първанов.

Много преди Борисов да подаде оставка, нарекох това управление слабо - във финансовата сфера, прецени Първанов. Дянков спъна българския бизнес. Дайте да слушаме по-малко Брюксел, аман от тези пристрастни оценки, по-важно е това, което хората оценяват и казват, каза Първанов и добави, че управлението на ГЕРБ е вредно. сега се видяло, че царят е гол, че се експлоатира властта за себе си, за лична консумация.

Коалиция БСП-ГЕРБ категорично не, отсече Първанов. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5578 |23.02.2013 Първанов: Не съм чувал политик да е поръчал друг политик . 99| 8154 |28.01.2013 Първанов: БСП ще спечели изборите, да обяви министрите си . 83| 6024 |17.01.2013 Г. Първанов: След изборите ще е по-сложно, отколкото при формирането на тройната коалиция . 39| 6755 |25.11.2012 Емил Кабаиванов: Председателят на КС ще е свързан с левицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads