Реклама / Ads
20| 4854 |10.10.2014 НОВИНИ

Първанов: ГЕРБ поставят каруцата пред коня

.
Георги Първанов
ГЕРБ поставя каруцата пред коня и показва недостатъчно добра коалиционна култура. По този начин лидерът на АБВ Георги Първанов коментира поисканите от партията на Бойко Борисов консултации с всички спечелили място в следващия парламент партии.
 

Първанов разкри подробности от „кухнята" на АБВ, като обясни, че тя вече е получила писмо, с което ГЕРБ ги приканва да участва в консултациите, но и да предоставят предварително писмено становище с посочени ключови за разговора въпроси.

 

„Ние не разполагаме с нищо официално, обявено от страна на ГЕРБ за бъдещи разговори", отбеляза Георги Първанов. Той призна, че в медиите е прочел например, че на подобни разговори трябва да се вземе позиция за предложението на ГЕРБ за безплатни занимални за децата.

 

„Тук каруцата е поставена пред коня. Трябва да има политически разговори, които да определят характера на новото управление и едва тогава да се изпълни с реално съдържание една такава управленска програма", коментира още лидерът на АБВ.

 

Той заподозря в стъпките на Борисов и хората му опит да имитират някакви преговори в близките дни, за да спечелят за подробности около договореното вече правителство. В 43-ото Народно събрание, по думите на Първанов, не трябва да се говори само за коалиране на партии, а за това как нормално да функционират държавните институции.

 

От АБВ искат да разберат намеренията на останалите политически играчи например кое ще стои в центъра на бюджетната сфера и как ще се решат проблемите в енергетиката. „Пълно съвпадение по позициите на партиите, както и пълно щастие, обаче не е възможно", знае от сега Георги Първанов.

 

Говорейки за енергетика, той увери, че АБВ ще настоява да се отпуши строежът на АЕЦ „Белене", както и да се активизира нашата работа по проекта „Южен поток". Социалистите ще искат и коренни промени в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, тъй като не я определя като независима.

 

Макар и още на прага на 43-ото Народно събрание от АБВ вече са избрали председател на своята парламентарна група, а именно Ивайло Калфин. Той ще бъде и водачът на отбора за преговори с ГЕРБ на АБВ. Още в началото всички депутати ще подпишат етичен кодекс помежду си, с което се надяват да вдигнат рейтинга на институцията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4768 |10.10.2014 Местан: ГЕРБ и БСП надигат вой срещу собствената си методика за мандатите . 6| 5305 |10.10.2014 Лидерът на ГЕРБ : Никой не е бил мачкан от нас, показаха изборите . 8| 4454 |09.10.2014 Трима от ГЕРБ с преференции се отказват от парламента . 26| 4737 |08.10.2014 В.Сидеров: Партиите се предлагат на ГЕРБ като жени в Амстердам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads