Реклама / Ads
37| 6002 |12.11.2009 НОВИНИ

Първанов готов на битки, рaзкрива кой кой е в Прехода

.
Георги Първанов Източник: Вяра Йовева
Играта загрубя! Борисов използва международната сцена за лични атаки към президентската институция, заяви Първанов по повод престрелките му с премиера Бойко Борисов. Тайната коалиция в Народното събрание излезе наяве.
 

“Признавам, че имах намерение да си спестя коментарите и полемиката, но играта загрубя - говоря не само за недопустимия тон. Говоря и за това, че се използва международното поле за атака към президентската институция.”, каза президентът Георги Първанов на брифинг.

Президентът Първанов припомни, че той никога не си е позволил да каже и една дума по вътрешен въпрос на България, когато е в чужбина. „Ставащото в последните дни е нелепо и от правна, и от политическа гледна точка. Имаше 5-6 подобни опита за отстраняването на президента по поводи, които и сега присъстват в аргументацията на някои от партиите. Целта е очевидна - да се поддържа висок опозиционен патос. Но това са партии, които са в управлението. Трудно ще се съвместява едновременно да си в управлението и да имаш опозиционни елементи в управлението”, обясни президентът.

"Готов съм да задълбочим спора - кой кой е в тези 20 години на преход в България. Нямам основания да се притеснявам. Това каза пред журналисти президентът Георги Първанов. Според него този спор обаче ще върже ръцете на управляващите за реални действия.

„Вие виждате, че когато те правеха грешна стъпка, и се постъпваше меко спрямо тях, те се опитваха да се коригират. Аз мисля, че резултатът от този дебат е, че тайната коалиция излезе наяве. Вече тайната коалиция е факт, очеваден политически акт. Всяко опровержение оттук - нататък ще звучи неубедително. Надявам се на всеки опит за дебат - да не се отговаря с процедурни хватки. Нека да тръгне импийчмънт за мои грешки, но те не откриват грешки в политиката, а се занимават с процедура”, предаде агенция Фокус.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5742 |11.11.2009 Посредници уреждат тайна среща Борисов - Първанов . 27| 4823 |07.11.2009 Георги Първанов пак удари контра на правителството . 11| 4779 |22.10.2009 ДСБ: Първанов да спре с екзотичните разходки . 5| 4552 |20.10.2009 Борисов със закон за отвличанията, готов за вот на недоверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads