Реклама / Ads
41| 4797 |15.08.2014 НОВИНИ

Първанов: В името на какво ГЕРБ иска 121 депутата?

.
Георги Първанов
В името на какви идеи ГЕРБ иска тези 121 депутата? Що за позиция е това, ако нямаме 121 депутата, не ни търсете. Защо не чухме г-жа Меркел да заяви подобна позиция, а седнаха и умуваха и сега управляват бетонно страната?
 

Не знам друга формация да е обявила пълния състав на своите листи, заяви Георги Първанов, президент на Република България в периода 2002-2012 и лидер на АБВ на брифинг, предаде „Фокус”. „По-важното е, че сме с две обиколки, когато става дума за идеите. АБВ е единствената формация, която е обявила проекта на своята предизборна платформа”, допълни Първанов.

Георги Първанов посочи, че от АБВ провеждат допитване, свързано с възраждане на държавността, а досега са получили 47 000 отговора. „Най-висока подкрепа са нашите въпроси и предложения, свързани с регулирането на въпроса за финансиране на политическите партии и позициите ни за активна географска политика. След това – реформа в съдебна система и нашата идея за независима агенция за борба с корупцията. На следващо място са смесената избирателна система и идеята за референдум за нова конституция, включително промяна на държавното устройство – установяване на президентска република”, обясни Първанов.

„Никой досега не е заявил досега политика по отношение на доходите, в това число въвеждане на минимално заплащане на труда по 4 лв. на час. Всичко това при нас е комплекс от идеи. Предложенията са оформени от една система, защото виждам как Бойко Борисов на час по лъжичка подхвърля по една идея – закриване на малките общини, ново административно-териториално устройство. При нас има идеи за такава промяна, но са разгърнати като цялостна визия”, каза още Георги Първанов.

Николина Чакърдъкова ще води листата на АБВ в Благоевградски регион, Кирил Цочев - в Ловеч, Пламен Тонов в Разград, а няколко души ще водят по две листи – Ивайло Калфин – София, Варна, Борислав Борисов – София, Пловдив, ген. Михо Михов – Бургас и Ямбол.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5800 |07.08.2014 Вижте за какво ще харчим милионите от ЕК . 64| 5835 |03.08.2014 Първанов: АБВ е „за" президентска република . 12| 4905 |03.08.2014 Комисар Николов: Притеснявам се какво ще видим под рухналите къщи . 2| 6882 |31.07.2014 Титянов: Не знаех какво съдържа делото за Крокодила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads