Реклама / Ads
69| 12597 |10.01.2014 НОВИНИ

Първанов, Калфин и Петков атакуват БСП за евровота

.
Източник: Булфото
Георги Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков подреждат алтернативна листа за предстоящите избори за европарламент, която да разцепи отвътре БСП.
 

Тримата проведоха засекретена среща с изтъкнати дейци от червеното минало, съобщава БЛИЦ. Конспиративният сговор е проведен в тесен кръг в офисите над зала 6 в НДК днес преди обед.

Освен тримата, на срещата са присъствали бивши кметове от БСП, областни председатели на партията, както и министър от Тройната коалиция. Целта на мероприятието е подреждане на алтернативна листа за предстоящите избори за европарламент, която да разцепи отвътре БСП.

В потвърждение Георги Първанов направи и първата официална крачка срещу БСП. Той реанимира т.нар. гражданска инициатива „АБВ” и с декларация, под която са подписани присъстващите на срещата Ивайло Калфин и проф. Борислав Борисов, разкритикува ръководството на червената партия за изчаквателната позиция по случая "Волен Сидеров".

Ето официалното съобщение:

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ИМЕТО НА НАЦИОНАЛНА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА „АБВ“
ПО ПОВОД ДЕЙСТВИЯТА НА ВОЛЕН СИДЕРОВ И ГРУПА ДЕПУТАТИ ОТ ПП “АТАКА“

С настоящата декларация ние от Национална гражданска инициатива „АБВ“ осъждаме остро действията на лидера на ПП „Атака“ Волен Сидеров и група депутати от същата партия. Смятаме, че подобно поведение е недопустимо и не бива да бъде толерирано в едно демократично общество.

Посегателството срещу български граждани, срещу длъжностни лица, служители на реда – български полицаи и накърняване достойнството на служител на френската дипломатическа служба в България от страна на български народни представители е недопустимо и води до сериозно уронване на престижа на институциите, както и авторитета на нашата държава в международен план.

Оценяваме позитивно позицията и действията на главния прокурор г-н Сотир Цацаров и усилията му да потърси отговорност от г-н Сидеров и неговите колеги от ПП „Атака“. Тези действия следва да получат институционална, политическа, обществена и морална подкрепа.

Отказът на етичната комисия в 42 –то Народно събрание да разгледа случая „Сидеров“ е тежък удар върху българския парламентаризъм и задълбочава впечатлението в обществото за перманентната безнаказаност на българските политици и хроничното неносене на отговорност за неадекватните им постъпки.

В сегашната ситуация е недопустима неясната реакция от страна на партията – мандатоносител БСП и подкрепящата правителството партия – ДПС.

Волен Сидеров и представители на ПП „Атака“ не за първи първи път демонстрират поведение, което е в груб разрез с етичните норми на поведение в нашето общество и европейската общност. Обезпокоени сме от факта, че години наред подобно поведение остава безнаказано и, за наше огромно съжаление, толерирано от основните политически играчи и институциите, които би трябвало да имат адекватно отношение.

Очакваме народните представители от 42-то Народно събрание да проявят гражданска съвест и с действията си да помогнат на българската прокуратура да доведе разследването на този срамен за България случай до край.

Смятаме, че това е изключително важно и е крайно време след този случай и неговото разследване от прокуратурата и българския съд да се приключи категорично с практиката един депутатски имунитет „да струва“ повече от достойнството един български гражданин и доброто име на българските институции и на нашата държава, се казва в декларацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5791 |06.01.2014 Румен Петков: Няма да искам оставката на Станишев . 26| 5230 |03.01.2014 Румен Петков: "Атака" е нехигиеничен фактор в парламента . 7| 5132 |14.12.2013 Калфин: Няма да създавам нова партия . 15| 5642 |09.12.2013 Р. Петков: КОЙ назначи министри: на културата, на регионалното развитие?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads