Реклама / Ads
26| 5280 |20.02.2010 НОВИНИ

Г. Първанов: Не може на принципа пито-платено

.
Георги Първанов
Президентът бил единственият, обявил официално всичките си спонсори, а същевременно точно запомнил имена от руската мафия, които станали известни покрай даренията си за синята централа или за някои лични фондации.
 

Отваряне на икономическите досиета на прехода
, поиска по Дарик радио президентът Георги Първанов. Той обяви, че не е съгласен с Иван Костов, за това, че не бива да се рови в миналото, а да се гледа единствено напред. Призива на Костов за изразяване на ясна позиция по темата за позицията към организираната престъпност Първанов изтълкува като закачка, защото доживял момента, в който Иван Костов го пита дали подкрепя главния прокурор. Според президента това било интересна еволюция.

Първанов обяви, че никога не е изпитвал колебания и винаги е подкрепял действията на вътрешното министерство, изисквайки дори по-голяма настойчивост. От „Наглите" през „Октопод" всичко можело да бъде оценено положително.

Президентът не бил съгласен с Костовото схващане за питото и платеното. Той попита защо да не се бръкне по-дълбоко и да се види кой е харизал „Кремиковци", на каква цена и кой източвал комбината през всичките тези години. Това бил само един епизод от богатата история на смяната на собствеността в България. Затова Първанов поиска изваждане на икономическите досиета на прехода, които щели да покажат кой кой е. Важно било да се види кога и кой е вербувал и зачислявал в службите Алексей Петров, както и кой му е помагал да се развие от НСС до ДАНС, при това на най-високо политическо ниво. По-важният въпрос обаче бил за срастването на политическата с икономическата власт. Това бил президентският отговор на репликата на Костов, поясни Първанов.

По темата за спонсорите президентът коментира, че много отдавна я поставял. Той бил единственият, обявил официално всичките си спонсори от най-големите дарения до единичните такива. Можете ли да приемете, че има партии, участвали в президентски, парламентарни и други избори с по 30 000 лв., след като сте виждали покрити улиците, булевардите с билбордове и плакати, да не говорим за рекламата по телевизията, дословно попита президентът. Той точно запомнил имена от руската мафия, които станали известни покрай даренията си за синята централа или за някои лични фондации. Ако се върнела лентата назад, щяло да се види, доколкото са запазени информациите, как е бил финансиран всеки кандидат и всяка партия в хода на една или друга кампания. Георги Първанов не се притеснявал от това.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5326 |04.02.2010 Георги Първанов: БСП се провали през 1997-ма . 10| 4696 |04.02.2010 Г. Първанов: Ще остана в политиката . 2| 4782 |25.01.2010 Г.Първанов: Ситуацията в Афганистан се влошава . 3| 4656 |22.01.2010 Г. Първанов: Не красиви, а работни са чувствата ни с Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads