Реклама / Ads
22| 4902 |12.06.2008 НОВИНИ

Първанов нагази Станишев

.
Напрежение прехвърча между президент и премиер, съдейки по интервюто на Георги Първанов за Дневен Труд. Най-важните акценти:
 

За Бойко Борисов:

-На футболни срещи, при които с Бойко Борисов сме в един отбор, обикновено сме побеждавали. Не знам кой иска насила да ни събере и в политиката".

За твърдението на Стефан Гамизов, че президентът е недемократ:

-Този човек даже не си прави труда да обоснове това противопоставяне. Разбира се, не е виновен този, който яде баницата. Проблемът е кой го подтиква, кой му осигурява тези възможности и трибуна, за да лансира почти всекидневно своите тежки обвинения да внушава заплахи, че ще има кървави избори, че в държавата стават ужасяващи неща. Порочно е обаче вместо да излезе един или друг лидер и да направи своите критики, да разчита на поставени лица. Порочно е да се бяга от дебатите за политиката за управлението. До нищо добро няма да доведе залагането на такива тенденции.

За това, че премиерски съветници като медийният Ивайло Данаилов е станал директор на борда в мини "Марица-Изток":

-Намирам за сериозна политическа грешка на министър председателя (ако е вярна информацията в медиите) слагането не само на този негов съветник, но и на други в бордове на предприятия, при това без те да имат отношение към съответния бранш или материя.

За това дали новият министър на вътрешните работи ще се справи с престъпността и кризата в МВР:

-Ако престъпниците по улиците не бъдат натикани в ъгъла, ако те не разберат, че те не могат да бъдат над държавността, министър Миков може да направи най-добрите закони, но няма да убеди хората, че е направил реформа и това съм му го казал. Всички босове се движат по-тежко и по-добре охранявани, отколкото който и да е държавник. За мен това е недопустимо. Това обезверява хората от МВР в ефективността на системата ...Най-малко трябва да им се проверят лицензиите, защото около тези босове има въоръжени части колкото за половин армия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4459 |11.06.2008 Камов разкрил на Станишев кой е Томов . 16| 4561 |10.06.2008 Станишев предупреждава ЕК да не ни дърпа ушите . 21| 5376 |05.06.2008 Първанов награждава руски офицери с 20 годишна давност . 9| 5654 |31.05.2008 Станишев ще спира купуването на гласове в Сандански

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads