Реклама / Ads
1| 5535 |20.03.2008 НОВИНИ

Първанов награди със Стара планина папския нунций и унгарския посланик

.
Президентът връчи днес 2 ордена Стара планина: на унгарския посланик у нас Йеньо Фаллер и на папския нунций архиепископ Джузепе Леанца. Фаллер е 25-ия носител на отличието дадено от Георги Първанов през втория му мандат.
 

poslanik.jpg

На тържествена церемония днес в 10.00 президентът Георги Първанов награди с орден „Стара планина” извънредния и пълномощен посланик на Унгария у нас – Йеньо Фаллер. Посланикът получи отличието заради големите си заслуги за подобряването на българо-унгарските отношения и за сътрудничеството между двете страни. Награждаването съвпада и с окончателното му отпътуване от страната ни. Церемонията се проведе в Гербовата зала на Президентството. Самият Първанов не пропусна да добави факта, че Унгария е изиграла важна роля в приемането на страната ни в ЕС със своята подкрепа, както и за освобождаването на медицинските сестри от Либия. Българският президент се надява и занапред да продължи активният диалог между двете страни, както и инвестициите на Унгария у нас. Орденът „Стара планина” беше присъден за 25-ти път, откакто Първанов е на своя пост. Час по-късно пък президентът връчи отличието и на апостолическия нунций Негово Преосвещенство архиепископ Джузепе Леанца заради изключителните заслуги за подобряване на отношенията между страната ни и Светия престол. Леанца е роден на 2-ри януари 1943 г. в Чезаро, Италия. През 1966 г. е ръкоположен за свещеник. След като защитава докторска степен по каноническо право, през 1972 г. започва работа в дипломатическата служба на светия престол. Ръкоположен е за епископ на 22 септември 1990 г. от кардинал Агостино Казароли. От 2003 г. официално е апостолически нунций в България, а от тази година ще продължи дипломатическата си работа в Ирландия.Frognews.bg

nagrada_1.jpg
снимки Вяра Йовева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4628 |20.03.2008 Първанов награди със Стара планина посланик и архиепископ . 7| 11306 |15.03.2008 "Вий жертва паднахте в неравна борба" е новият химн на Рила планина . 5| 7836 |13.03.2008 Първанов: Да говорим за отношенията деца – възпитатели, не само за ремонти . 15| 5196 |08.03.2008 Георги Първанов: Бях в Симитли, но не за вълци. Стига спекулации!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads