Реклама / Ads
14| 6118 |12.03.2009 НОВИНИ

Първанов награждава с пари на разследван за ДДС

.
Президентът раздава хиляди евро на конкурс, организиран от Домакина на Доган – Арбен Хавальов, разкрива в новия си брой вестник „168 часа”
 

Президентът е наградил с хиляди евро лауреати в конкурс за художници, организиран от разследван за източване на ДДС за над половин милион лева.
Георги Първанов е бил специален гост на церемонията за реалистична живопис „Балкански художници”, на която мецанат е бизнесменът Арбен Хавальов.
Той е сочен от опозицията за собственик на един от сараите на Ахмед Доган в с. Рибарица.

purvanov_dds_1.jpg
Хавльов вече е разследван за поредица от данъчни престъпления и кражба на чужда самоличност, когато президентът награждава художници с негови пари.. Според постановлението за привличане като обвиняем Арбен Хавальов е успял да източи ДДС в размер 638 761,66 лв.

„Ако това беше обикновен депутат или министър, бих го приел. Но на президента са му подчинени НСО и НРС, които би трябвало да проучат и му докладват къде отива и с кого се среща”, категоричен е шефът на вътрешната комисия в парламента Минчо Спасов. Колегата му от ДСБ Димитър Камбуров е категоричен: „Това е въпрос на морал”. Камбуров припомни, че президентът на САЩ Бил Клинтън върна дарените за кампанията му пари от Дарина Павлова, защото администрацията му се усъмни в чистотата на техния произход. Независимият депутат Минчо Христов смята, че държавата е създала условия съмнителни бизнесмени да крадат годишно над 1,5 млрз. лв. ДДС дори от лекарства, а после с тях да се легитимират като благодетели на болни пациенти. Дебютът на известния като Домакина на Доган – Хавальов, на културното поприще е през 2004 г. с организирането на международната изложба за реалистична живопис. Инициативата е с подкрепата на президенството, Министерството на външните работи и Министерството на културата.. Това става четери години след като според прокуратурата Хавльов прибрал с машинации огромната сума. (Текстът се препечатва със съкращения).

purvanov_nagradi.jpg

 Президентът Георги Първанов и Арбен Хавальов връчват наградите на победителите в конкурса 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5292 |11.03.2009 Първанов подписа Закона за културното наследство . 25| 8656 |03.03.2009 Георги Първанов: Нашата свобода не е случаен исторически подарък . 63| 5435 |03.03.2009 В. Сидеров: Георги Първанов е национален предател . 40| 4766 |01.02.2009 Зам.-градският прокурор да бъде разследван, иска ДСБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads