Реклама / Ads
5| 4250 |26.03.2015 НОВИНИ

Първанов: Най-слаби са министрите на Реформаторския блок

.
Георги Първанов
Имаме бележки към министъра на отбраната, министъра на външните работи и министъра на икономиката и енергетиката. Докога ще се позволява на министъра на отбраната да прави каквото си поиска ? Това заяви лидерът на АБВ в оставка Георги Първанов в "Лице в лице" по bTV.
 
Трябва да се спазва партньорското споразумение. Или колко се спазват управленските ангажименти на коалицията, свързани например със социалната политика. Калфин ще ги сложи на масата до дни. Интересно как ще реагира ГЕРБ, започна своя коментар за отношенията в коалицията Първанов.

Не съм се чувал с Борисов, но това не е фатален проблем. Това не ми тежи и пречи. Отсъствието на механизъм е по-малкият проблем, отсъствието на политики в секторите е по-голям проблем. Докога ще се позволява на министъра на  отбраната да прави каквото си поиска, кого е питал. Трябва парламентът да приеме декларация, че България няма да се намесва в събитията в Украйна. България показва своята солидарност, но имаме право и на различна пизиция, каза още той.

Пълно е  отсъствието на реформи в секторите на РБ, всичко се свежда до кадровите промени, категоричен бе лидерът на АБВ.

След като сме се събрали в правителството сме направили компромис, но той не може да е вечен. Ние може да се справим блестящо в социалната сфера, но ако всичко друго се провали, не може да носим отговорност. А защо Калфин на всяка цена трябва да отстоява интереса на работодателите. Но социалният министър трябва да отстоява интересите на онези, които не могат да си ги отстоят- пенсионерите, майките. Така отговори Първанов на въпрос за отношенията между Калфин и Домусчиев.

Обявих за замразено партньорското споразумение, защото просто не се изпълнява. Програмата за управление е доста слабичта, въпреки 180-те страници. Имах повече очаквания от работата на кабинета. Казвам го с идеята не да събаряме кабинета. Трябва да има диалог, да видим какво мисли да прави ГЕРБ. И ако идеите ни се разминават, може да се разделим,  посочи той.

Разбирам го Кутев. На него нищо добро не съм му направил, за разлика от направеното за Станишев и Стоилов. Нагледах се на много сцени, наслушах се на много неприятни думи, ще го преживеем. Това бе коментарът на Първанов на думите на Антон Кутев, че АБВ и самият той работят за ГЕРБ.

Станишев дойде , раздаде оценките менторски. Казва, че АБВ приключило морално, а той кога приключи морално - когато възникна въпросът КОЙ? Така Първанов обясни своите думи, че има двама председатели на БСП в момента - Станишев и Миков.

Аз нямам нито един човек охрана. Ако имам отношение към НСО, щеше да имам двадесет души охрана. Трябва да има модерен закон. закони, които уреждат всички служби, да има работещи закони, коментира той и законите в сектор "Сигурност".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4266 |25.03.2015 Борисов към министрите си: Съобразете се с 3-дневния траур . 11| 4387 |14.03.2015 Борисов и министрите му хукнаха към бедстващите райони . 18| 4224 |14.03.2015 Г. Първанов: През април ще решим, дали да подкрепим правителството . 3| 4630 |11.03.2015 Борисов към министрите: Оставките само накуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads