Реклама / Ads
22| 5259 |28.01.2014 НОВИНИ

Първанов и Петков аут от БСП в събота?

.
ИБ на БСП коментира днес отчетите на партийните организации за номинациите за евродепутати. Имаме 171 номинации на тези конференции. Предлагат се номинации, но не всички хора са дали съгласие да бъдат издигнати за кандидати. С най-много номинации е Сергей Станишев, следван от Илияна Йотова и Петър Курумбашев. Това каза Димитър Дъбов от БСП на пресконференция, след заседание на Изпълнителното бюро на партията.
 

Ивайло Калфин и Георги Първанов също имат номинации. На 160 конференции са приети декларации, които не одобряват поведението и действията на проекта АБВ. Хората определят тези постъпки като предателство и помощ за ГЕРБ.

Ние направихме предложение към социалистите, които участват в АБВ, да преосмислят своето поведение. До днес няма никаква реакция от тяхна страна. Те излизат извън устава на БСП. Уставът е еднакъв за всички. Те на практика напуснаха БСП. Те нарушиха 6 или 7 члена на устава. Тяхното членство ще бъде обсъдено и решено на партийния пленум в събота, разкри Дъбов. Последните стъпки на ИБ на БСП бяха опит да продадем ръка на АБВ. Очевидно тази ръка беше възприета като ултиматум. На заседанието на 1 февруари се надявам, че страницата АБВ ще бъде затворена. Ние няма да гледаме на алтернативната листа на АБВ като конкурентна. Тези хора работят срещу интересите на партията.

Има виждане в обществото, че БСП ще се яви с две листи. Нищо подобно. БСП ще се яви с единна и консолидирана листа. Листата на АБВ си е на друга партия, категорична беше Илияна Йотова.

Действията на хората от АБВ започнаха преди 2 години. В момента става дума за финал на една постъпка, която е насочена срещу БСП. Никоя партия не би допуснала подобни действия. Георги Първанов, Румен Петков и Ивайло Калфин са поканени на пленума. Добре дошли са. Ще ги изслушаме, каза още Дъбов.

От тях ще искаме да чуем какво ни разделя и какво мислят те за бъдещото на партията. Това заседание в събота ще бъде най-важното преди евроизборите. Очевидно е, че АБВ е друга партия. В последните дни прави впечатление, че хората от АБВ не взимат отношение по сериозни политически въпроси, като окупацията на СУ, допълни Йотова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5138 |28.01.2014 Ултиматумът към Първанов изтече . 4| 5710 |27.01.2014 Частен детектив: Запис на разговор Първанов-Борисов-Петков има, но фалшив . 54| 6724 |26.01.2014 Р. Овчаров: Надценил съм Първанов . 43| 7567 |25.01.2014 Румен Петков не бил се облекчавал във фонтана в Плевен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads